Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası

Turnuvada yer alan 12 takım, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen boğaz turu etkinliğinde bir araya geldi Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Ampute Asbaşkanı Kandazoğlu:'Oyuncuların tek düşüncesi, kupayı kazanarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek'.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası'na katılan 12 takım, boğaz turu etkinliğinde bir araya geldi.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyona, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Ampute Asbaşkanı Murat Kandazoğlu, Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Başkanı Mateusz Widlak ve takım kafileleri katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Ampute Asbaşkanı Murat Kandazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üsküdar Belediyesinin tüm takım kafileleri için düzenlediği boğaz turunun, Türkiye'nin tanıtımı, birlik ve beraberliği açısından önemli bir organizasyon olduğunu aktardı.

Yarın Rusya ile çok önemli bir çeyrek final maçına çıkacaklarını belirten Kandazoğlu, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar oynadığımız maçlarda hiç gol yemeden çeyrek finale çıktık. Takımdaki hava son derece güzel. Herkesin öz güveni oldukça yüksek. Oyuncuların tek düşüncesi, kupayı kazanarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek. Bu son derece güzel. Sayın Cumhurbaşkanımız, takım kaptanımıza dünyada ampute futbolun Türkiye'den sorulacağını söylemiş. Bunun ağırlığı ve sorumluluğu kaptanın üzerinde. Takımdaki arkadaşlara da bunu hissettirmiş. İnşallah kalan rakiplerimizi de yendikten sonra pazartesi günü final maçı oynayacağız. Halkımızı, maçlarımızı izlemeye davet ediyoruz. Çocuklarımızın bu hırsına tüm halkımızın inanmasını istiyorum. Umarım oyuncular, kupayı bizlere armağan eder."

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise takımları Valide Sultan gemisinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını vurgulayarak, "En güzel şekilde ev sahipliği yaptıkları için federasyon başkanımıza ve ekibimize teşekkür ederim. İnşallah herhangi bir sakatlık olmadan şampiyonayı tamamlarsınız." ifadelerini kullandı.

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Başkanı Mateusz Widlak ise organizasyonu başarılı bulduğunu ve ev sahipliğinden dolayı yetkililere teşekkür ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA