Arjantin ve Şili Dünya Kupası'na gidemeyebilir

2018'de Messi'nin olmadığı bir Dünya Kupası yaşayabiliriz. Her şeyi bir 90 dakika belirleyecek.

Arjantin ve Şili Dünya Kupası'na gidemeyebilir
Arjantinsiz ve dolayısıyla ‘Messisiz' bir Dünya Kupası ihtimali sürekli kuvvetleniyor. Arjantin Milli takımı tarihinde sadece 1 kez Meksika'da düzenlenen 1970 Dünya kupasına katılma hakkı kazanamamıştı. Müzesinde 3 Dünya Kupası bulunan Arjantin Milli takımının ‘Uzaylı' olarak nitelendirilen Lionel Messili kadrosu ile Dünya Kupası'na gidememe ihtimali tüm futbol severler tarafından büyük endişe ile karşılanıyor. Arjantin Milli takımı eğer Dünya Kupası'na katılma hakkını kazanamaması durumunda yıldız isim Messi bir sonraki Dünya Kupası'nda 35 yaşında olacak.

Ancak işler hiç iyi gitmiyor. Arjantin, Güney Amerika Grubu'nun 17. maçında dün gece evinde Peru'yu ağırladı. Messi'nin 90 dakika sahada kaldığı maçta Tangocular yine gol atmayı başaramadı. 0-0 ile grupta puanını 25'e yükselten Arjantin, 6. sırada kaldı.

2018 Dünya Kupası Elemeleri Güney Amerika Grubu'nda ilk 4 takım doğrudan Dünya Kupası'na gidecek, 5. takım ise play off'lara kalacak.

Ancak Peru ile 0-0 berabere kalan ve golü unutan Arjantin, son hafta Ekvador deplasmanında kazanamazsa playoff hakkını dahi kazanamayarak Dünya Kupası'na katılamayacak. Şili ise Arjantin'e göre biraz daha avantajlı. Rakiplerinden gelecek skorlara göre Brezilya deplasmanında alacağı bir puan bile Şili'ye yetecek. Hatta, Paraguay, Venezuela maçını kazanamaz, Peru-Kolombiya maçında da bir kazanan çıkarsa, Şili mağlup olsa dahi en kötü ihtimalle play off turuna kalabilecek.

Arjantin ve Şili Dünya Kupası'na gidemeyebilir

OYNANACAK SON MAÇLAR

Brezilya – Şili
Ekvador – Arjantin
Peru – Kolombiya
Uruguay – Bolivya
Paraguay – Venezuela

Son hafta maçları 11 Ekim 02:30'da oynanacak.