Tunceli'de Amatör Spor Kulüpleri Destek Bekliyor

Tunceli'de çeşitli branşlarda faaliyet yürüten amatör spor kulüpleri, ekonomik sorunlarının çözümü için ilgililerden destek bekliyor.

Tunceli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı (ASKF) Nazım Arslan, AA muharine yaptığı açıklamada, Tunceli'de federasyona bağlı 30 kulübün faaliyet yürüttüğünü ve bunların büyük bir bölümünün okul sporları kulüpleri olduğunu söyledi.

Bu kulüperde faal sporcu sayısının 3 bin 500 civarında olduğunu ifade eden Arslan, "İlimizde başta futbol olmak üzere basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, kano, rafting, dağcılık, kayak, karate, tekvando gibi branşlarda son yıllarda yapılan çalışmalarla, bazı kulüplerimiz ülke çapında başarılı sonuçlar aldı. Bu başarının devam etmesi için kulüplerin altyapı çalışmalarının desteklenmesi gerekiyor." dedi.

Tunceli'de büyük çaplı ticari işletmelerin bulunmadığına dikkat çeken Arslan, kentte faaliyet yürüten esnafın küçük ölçekli işletmeler olması nedeniyle spor branşlarına sağladığı desteğin gün geçtikçe azaldığını belirtti.

Kentte gençleri spora kazandırmak için kulüplerin faaliyetlerini kesintisiz sürdürmesi gerektiğine vurgu yapan Arslan, şunları kaydetti:

"Bir kaç gönüllü esnafın katkılarıyla yürütüğümüz faaliyetlerimiz, desteklerin azalmasıyla durma noktasına geldi. Özellikle futbol branşında kulüplerimizin yaşadığı ciddi maddi sıkıntılar nedeniyle yerel amatör lig oluşturamama noktasına geldik. Toplamda 8 kulübün 6'sı aktif. Bunlardan 2'si bölgesel amatör ligde mücadele ediyor. Bir kulübümüz ekonomik nedenlerden dolayı işlemlerini tamamlayıp lige katılamıyor. Kalan bir kulübümüz de sadece altyapıda faaliyet yürütüyor. Kadın futbol kulübümüz kuruldu ancak maddi imkansızlıklardan dolayı takım kuramadılar. Diğer branşlarda da ekonomik nedenlerden ötürü faaliyetler ağır aksak ilerliyor. İlimizin esnafından, sporseverlerinden, yetkililierinden destek kulüperimize imkanları ölçüsünde destek bekliyoruz."

Kentte spor kulüplerinin ve lisanslı faal sporcu sayısının arttrılmasının hayati öneme sahip olduğunu belirten Arslan, kentin ve gençlerin geleceğini etkileyen bu sorunun çözümü için Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel ile görüşerek ayrıntılı rapor sunacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA