Doğa Tutkunları DİDAK Çatısında Bir Araya Geldi

Aydının Didim İlçesinde doğa tutkunları ve doğa sporları tutkunları, Didim-Akbük Dağcılık ve Doğa Aktiviteleri Derneğini kurdu.

Didim ve çevresinde trekking, dağcılık, kaya tırmanışı kampçılık ve bisiklet alanlarında aktif olan vatandaşlar kısa adı DİDAK olan Didim-Akbük dağcılık ve doğa aktiviteleri derneği kurdu. Dernek Başkanlığına Emekli Polis Bilal Kaplan seçilirken kurucu yönetim kurulu oluşturularak resmi yazışmalar yapılacak tüzel kişiliği oluşturuldu. Derneğin kurulmasıyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada “Kısa bir süre önce doğa dostu, dağlara gönül veren, uzun zamandır amatör doğa yürüyüşü yapan bir kaç arkadaş bir araya gelerek Didim’de yaklaşık on yılı aşkın süredir guruplar halinde yapılan doğa yürüyüşlerini; kurumsal bir yapı içinde planlamak yaptık. Didak kısaltması anlaşılacağı üzere Didim ve Akbük kelimelerinden türetilmiştir. Didim de dağcılık ve doğa sporları adına kurulan ilk tüzel yapı içinde yer almaktan hepimiz çok mutlu ve heyecanlıyız. Derneğin kurucu üyeleri olan bizler, Didim de aktif olarak doğa yürüyüşleri gerçekleştiren değişik gruplar ile belli dönemlerde yürüyüşler yaptık. Çok özel parkurları yürüdük. Doğada olmayı, tepeleri aşmayı, yeni yerler keşfetmeyi, zirveden dünyaya başka bir gözle seyretmeyi kısaca dağları çok sevdik. Hatta bazılarımız için bu bir yaşam biçimi oldu. Kazandığımız tecrübe ve bilgileri daha çok doğa dostu ile paylaşmak, yeni yerlere birlikte keyifle yol almak için şimdi buradayız.

Didak tüzel kişiliğini kazanmıştır. Faaliyete geçmiştir. Dernek Tüzüğünün Aydın Valilik Makamınca onaylanmasına müteakip Türkiye Dağcılık Federasyonu Aydın Temsilciliği’ ne müracaat sonrasında Didak bölgemizin spor kulüplerinden biri olacaktır.”denildi.

Didim-Akbük (Didak) Dağcılık Ve Doğa Aktiviteleri Derneği Yönetim Kurulu; Bilal Kaplan Başkan, Salim Kaynak Başkan Yardımcısı, Nalan Salan Genel Sekreter, Zeynep Osmanoğlu Muhasip Üye Talat Şahin, Kurucu Üye Ali Özen, Kurucu Üye, Engin Özmen Kurucu Üye

Kaynak: İHA