Arda Turan İzlanda maçı öncesi konuştu

Milli Takım'ın yarın İzlanda ile oynayacağı maç öncesi basının karşısına geçen Arda Turan, değerlendirmelere bulundu.

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve Arda Turan İzlanda maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

YARIN BEN DE OYNAMAK İSTİYORUM


Karşılaşmayı değerlendiren Arda Turan, "Bazı maçları oynamak için psikolojik olarak hazır olmak gerekir. Yarın tarihi bir maç ve ben de oynamak istiyorum. Uzun zamandır oynamadım. Bu beni zorluyor. Bazen fizik değil mental güç gerekiyor." dedi.

"EMRE ÖZEL BİR YETENEK"

"(Emre Belözoğlu'nun takıma dönmesiyle ilgili) Emre Belözoğlu, özel bir yetenek, özel bir örnek. Bizim için iyi bir lider. Hayatımızın büyük bölümü birlikte geçti. Onunla uğraşmak gerginliğimi alıyor. Bazen eleştirilse de ben bunun Emre Belözoğlu'nun kazanma hırsından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum."

LUCESCU'YA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM


"Buraya kadar getirdiğimiz için mutluyuz ve başarabileceğimize inanıyorum. Böyle bir durumda Milli takımda görevi üstlenmek cesaret ister. Lucescu'ya teşekkür etmek istiyorum."

LUCESCU: CEZAYI HAK ETMEDİM


İzlanda maçında kulübede olamayacak Lucescu, FIFA'nın verdiği cezayı hak etmediğini belirtirken İspanyol hakem David Fernandez Borbalan için "Ukrayna maçını kaybetmemize neden olan hakemin cezalandırılıp cezalandırılmadığını kimse bilmiyor. 50 yıldır Avrupa futbolunun içerisinde olan biri olarak dinlenmeyi hak ettiğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"MAÇA İYİ HAZIRLANDIK"

Rumen çalıştırıcı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"İki ekip de (İzlanda - Finlandiya) çok iyi bir futbol oynuyor. İzlanda birbirlerini çok iyi tanıyan, organize ve disiplinli bir ekip. Sadece bizim için değil, İzlanda için de kritik bir maç. Onlar da kaybetmek istemeyecektir. O yüzden maça iyi hazırlandık. Kendimize güvenmeliyiz. İyi bir ekiple oynayacağız. Fizik güçlerini kullanan bir takım. Ancak İzlanda büyük hatalar yapabilen de bir takım. Sakin kalmalı ve hata yapmamalıyız."

"BİZİM OYUNCULARIMIZ DAHA KALİTELİ"


"Yalnızca orta sahada değil. İki kale önünde de oynanacak bir maç. Bizim teknik oyuncularımız daha fazla ekibime güvenim çok büyük! öyle maçları nasıl bitireceklerini iyi bilen oyunculardan kurulu tecrübeli bir takımız. Bu maçlarda neler yapacaklarını iyi biliyorlar. Sakin kalmalı ve hataya pay çıkarmamalıyız. Kolay değil ama onlara güveniyorum. Bizim teknik oyuncularımız daha fazla ve kaliteli. Hiçbir ikili mücadeleyi kaybetmemeliyiz. Bunun için gerekli fizik gücüne sahibiz. Hırvatistan'a karşı bunu gösterdik ve aynı şekilde yapacağımıza inanıyorum."

SABRİ İLK 11'DE YOK


"Sabri Sarıoğlu yarın ilk 11'de oynamayacak. Ancak 3 gün sonra başka bir maçımız var. Yaşı önemli değil, kalitesi önemli. Burada olmayı hak etti."