5'İnci Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması Ankara'da Düzenleniyor

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu öncülüğünde 9-10 Aralık 2017 tarihlerinde Ankara’da gençler kategorisinde 5’inci Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması düzenleyecek.



Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu öncülüğünde Ankara’da gençler kategorisinde 5’inci Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması düzenliyor. “Güçlü bilekler güçlü nesiller” temasıyla 9-10 Aralık 2017 tarihlerinde yapılacak yarışmaya sayı sınırlaması olmaksızın engelliler dahil 1999-2004 doğumlu bütün genç sporcuların katılabileceği açıklandı.

Gençler arasında sporu yaygınlaştırmak, iletişimi, dostluğu ve kardeşliği arttırmak, ata sporlarımızdan olan bilek güreşini gençlere tanıtmak, sevdirmek, yetenekli sporcuları tespit etmek ve Türkiye’ye kazandırmak, engelli sporcuların da bu tür müsabakalarda yarışmasına olanak sağlamak, lisanslı sporcu sayısını artırmak, başarılı olanları ödüllendirmek gibi bir çok amacı olan yarışmada düzenlenecek yarışmada şu sikletler yer alacak:

Sağ ve Sol Kol Sıkletleri: 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, +80 kg.

Engelli Sağ ve Sol Kol Sıkletleri: 55, +55 kg.

Müsabakalar sonucunda dereceye giren sporculara toplamda 60 adet ’Altın Ödülü’, Bilek Güreşi Federasyonu onaylı başarı belgesi ve madalya, katılan tüm sporculara katılım belgesi verilecek, ayrıca 1 antrenöre veya 1 beden eğitimi öğretmenine çekilişle umre ziyareti hediye edilecek.

Yarışmacıların bilek güreşi tescili olan kulüpte 2017 yılı vizeli lisanslı sporcu olması ve kulüp adına iştirak etmesi gerekiyor. Kulüplerin, listelerini en geç 04 Aralık 2017 Pazartesi tarihine kadar bağlı bulundukları Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerine mesai saati bitimine kadar ulaştırmaları gerekiyor. Detaylı bilgi için www.bilekguresi.com adresinden bilgi alınabilir.

Kaynak: İHA