FIBA Süper Kupa Sahibini Buluyor

Kadın basketbolunda geçen sezonun Avrupa Kupası şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi ile Avrupa Ligi'nde mutlu sona ulaşan Dinamo Kursk, yarın Rusya'da Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele edecek.

Geçen sezon FIBA Avrupa Kupası'nı kazanan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, yarın FIBA Avrupa Ligi şampiyonu Rus temsilcisi Dinamo Kursk'la Süper Kupa'da karşılaşacak.

Rusya'nın Kursk şehrindeki Kursk Spor Salonu'nda oynanacak FIBA Süper Kupa karşılaşması, saat 19.00'da başlayacak.

Geçen sezon lig ve Türkiye Kupası'nın yanı sıra FIBA Avrupa Kupası'nı müzesine götüren Yakın Doğu Üniversitesi, bu sezona da kupayla başlamayı hedefliyor.

FIBA Avrupa Ligi'nde geçen sezon finalde Fenerbahçe'yi yenen Dinamo Kursk ise seyircisi önünde Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele edecek.

Daha önce hiçbir Türk takımı Süper Kupa'yı kazanamazken, Yakın Doğu Üniversitesi bir ilki gerçekleştirmek için sahaya çıkacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, FIBA Süper Kupa'yı kazanan ilk Türk takımı olmak istediklerini aktararak, "Dinamo Kursk, uzun süredir yatırım yapan, çok iyi bir takım. Hemen hemen her yıl Dörtlü Final'e kalıyorlar. Kolay bir mücadele olmayacak. Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi'nde (WNBA) devam eden play-off final serisinden dolayı Los Angeles Sparks'ta forma giyen oyuncumuz Jantel Lavender ve onların bir oyuncusu Nneka Ogwumike bu maçta olmayacak. Olması gereken mücadeleyi sahada ortaya koyabilirsek Süper Kupa'yı kazanabileceğimizi düşünüyorum. İnşallah bunu gerçekleştirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA