53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Bu yıl 53. kez düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun basın tanıtım toplantısı yapıldı.

Marmara Turu ismi ile 1963 yılında başlayan, Türkiye’nin iyi spor organizasyonlarından biri olan ve bu yıl 53. kez düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun tanıtım lansmanı yapıldı. 10-15 Ekim tarihleri arasında koşulacak olan 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun basın tanıtımına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Farhri Kasırga, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdürrahim Boynukalın, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, milli sporcular ve davetliler katıldı.

Uluslararası takvimin tek kıtalararası bisiklet yarışı olan turun tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, “Cumhurbaşkanımız bütün spor dallarına, ülke meselelerine gösterdiği hassasiyeti bisiklet sporuna da gösteriyor ama bisiklet sporuna sanki bir ayrıcalık tanıyor. Gerek sözlü gerek eylemsel olarak da bunu gösteriyor. Zor bir organizasyon, Ülkemiz 53 yıldır başarıyla sürdürüyor. Birçok insanın katkısı var. Yerli takımımız yok. Önümüzdeki yıl bu eksikliği telafi edeceğiz. Cumhurbaşkanlığımıza yakışan bir organizasyona ev sahipliği yapmış olacağız” şeklinde konuştu.



Abdürrahim Boynukalın: “Bisiklet sporunda ivme kazandık”

Bu yıl bisiklet sporunun en üst düzey kategorisi olan World Tour (PRO) kapsamına yükseltilen 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdürrahim Boynukalın, “Başladığı dönemden itibaren Cumhurbaşkanlığı himayesine giren tur inanılmaz ivme kazandı. 2010’da host kategoriye giren 2010’dan 2017’ye devam ederken bu sene itibariyle en üst tur olan Şampiyonlar Ligi olarak adlandırabileceğimiz kategoriye girmiş durumda. İlk olmasından dolayı heyecanlıyız. Cumhurbaşkanımızın katkısını bu spor olayını nasıl yakından takip ettiğini hepimiz biliyoruz. Onun üzerine ivme kazandık. Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın üzerine düşen büyük görevler var. Belediyelerin önemli katkısı olması gerekiyor. Türkiye’de belediyelerde bu konuya dikkat edilmeli. Yavaş yavaş illerde bilinçlenme ortaya çıktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak farklı şuralarla özellikle terörle mücadelede spor, uyuşturucu ile mücadelede spor konsepti oturtmaya çalışacağız.” açıklamasını yaptı.

Erol Küçükbakırcı: “2 milyar insana ulaşmak istiyoruz”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ise, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na katılacak sporculara başarılar dileyerek, “Cumhurbaşkanımızın direktif ve destekleri ile bugünlere geldik. 6 etaplık 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun arifesindeyiz. Mücadeleye ortak olacağız. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi spor ortak dildir. Farklı renk ve farklı dinden insanların aynı çatı altısında toplanması demek. Dünya’ya farklı açıdan bakıyoruz. Geçen sene bisiklet turu 485 milyon konuta gitmiş. Bu yıl beklentimiz 700 milyon eve girmesi. Bu da 2 milyar insana ulaşmak demektir” diye konuştu.



Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek

Bin 24 kilometrelik parkurda koşulacak olan 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 10 Ekim’de Alanya’da başlayarak, 15 Ekim’de İstanbul’da sona erecek. 6 etapta koşulacak olan tur, 10 Ekim’de Alanya-Kemer etabı ile başlayarak, 11 Ekim’de Kumluca-Fethiye etabı, 12 Ekim’de Spor Toto Fethiye-Marmaris etabı, 13 Ekim’de Marmaris-Selçuk etabı ve 14 Ekim’de Vestel Selçuk-İzmir etabı ile devam edecek. Tur, 15 Ekim’de koşulacak Salcano İstanbul etabı ile noktalanacak. 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun son etabı olan Salcano İstanbul etabı ise İstanbulpark Formula1 pistinden başlayıp, Sultanahmet Meydanı’nda sonlanacak. Tura 11 ülkeden 13 takım katılacak.

Kaynak: İHA