İpekoğlu Açıklaması 'Bu Oyunla Her Maç 2 Puan Ortalaması Zor'

Samsunspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, şu anki performanslarıyla her maç 2 puan ortalaması hedefini tutturmalarının zor olduğunu söyledi.

Teknik Direktör Engin İpekoğlu, haftalık olağan basın toplantısını Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Alınan Gaziantep maçı galibiyeti ve geleceğe yönelik planları hakkında açıklamalarda bulunan İpekoğlu, takım olarak performanslarını ileri seviyeye çıkartmak zorunda olduklarının altını çizdi.

“Bu oyunla her maç 2 puan ortalaması zor”

Şu anki performansları ile her maç 2 puan ortalaması tutturmalarının zor olduğunu vurgulayan Engin İpekoğlu, “Takımımız, oyunsal anlamda tam istediğimiz gibi değil. Ancak takım oyununda atletik performans olarak ellerinden geleni yapıyorlar. Eksikliklerimiz var. Hücum geçişlerinde daha efektif olmamız gerekiyor. Bu ligde her maçta ortalama 2 puan aldığınızda 68 puan yapıyorsunuz. Bu puan da sizi Süper Lig’e çıkartmaya yeter. Bu 2 puan ortalamasını yakalamak için saha içerisinde oyunsal anlamda daha fazla işler yapmamız lazım. Şu andaki görüntümüzle o 2 puan ortalamasını yakalayamayabiliriz. Her maçtan 2 puan ortalaması kolay bir ortalama değildir. Biz bunun hesabında değiliz. Biz, Boluspor maçından alacağımız 3 puanın hesabındayız. 3 puanı alalım. Sezon sonrasında istediğimiz puanları alırsak, 2 puan ortalamasına çıkma ihtimalimiz de var. Alınacak olan 3 puanlar, bizim kendi hedefimizi ortaya koyacaktır” dedi.



“Seyircinin küsmesinin haklı tarafları var”

Seyircilerin stada gelmemesini de değerlendiren deneyimli teknik adam, “Seyirci sayımızın daha fazla olmasını umuyoruz. Bu seyirci sayısının artması, saha içerisindeki oyun ve alacağımız puanlarla da belirleyici olacaktır. Boluspor maçı bu anlamda çok önemli. Alacağımız 3 puan, bir sonraki iç saha maçında taraftar kitlemizin artmasına vesile olacaktır. Taraftarlarımızı her maç tribünlere bekliyoruz ama onların da haklı tarafları var. Daha iyi bir Samsunspor takımını saha içerisinde görmek istedikleri için zaman zaman küsebiliyorlar. İnşallah Boluspor deplasmanından 3 puanla ayrılırız ve bir sonraki Adanaspor maçında sahamızda 15 bin taraftar önünde oynarız. Çok sayıda taraftarla oynadığınız da futbolcular dahil herkes çok büyük zevk alıyor. Taraftarlar ne kadar yanımızda olursa o kadar başarılı oluruz, diye düşünüyorum” diye konuştu.



Antrenmandan notlar

Kırmızı-beyazlı futbolcular günün ilk çalışmasını sabah saatlerinde gerçekleştirdi. Ağırlık ve kuvvet çalışan futbolcular, güç depolamaya yönelik hareketler yaptılar. 4 grup olarak ayrılan futbolcular, sağlık topu, halter, halat, ağırlık gibi malzemeler kullanarak antrenman gerçekleştirdiler. Sakatlıkları bulunan Kenan Karışık, Ayite ve Larbi katılmadı. Samsunspor bugün akşam da bir antrenman yapacak.

Kaynak: İHA