Taekwondo'da Ayvalıklı Antrenör Volkan Sersan'a Milli Görev

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin Uluslararası Taekwondo Antrenörü Volkan Sersan, ilçe spor tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından Gençler Milli Takım Antrenörü olarak görevlendirildi.

Bu kapsamda; Sersan’ın, 1-5 Kasım 2017 tarihlerinde Yunanistan’da yapılacak olan Gençler Avrupa Şampiyonasında görev yapacağı öğrenildi.

Ayvalık’ta yapmış olduğu çalışmalar ve yetiştirmiş olduğu başarılı sporcular ile ilçenin tanıtımına büyük katkılar sağlayıp, gururu olan Volkan Sersan emeklerinin karşılığını alarak Milli Takım Antrenörü görevi ile ödüllendirilmesi de ilçedeki spor camiaları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ayvalık’ta 11 yıldan bu yana Taekwondo sporu eğitimi vererek Türkiye Şampiyonu, Türkiye Üçüncüsü ve Uluslararası birçok turnuvada şampiyon sporcular olmak üzere birçok başarılı sporcunun yetişmesini sağlayan Antrenör Sersan, Ayvalık ve Balıkesir’i taekwondo sporunda en iyi şekilde temsil etmesiyle de gönüllerde taht kurmayı başarmasıyla tanınıyor.

Halen Konya’da devam eden Milli Takım kampının ardından Yunanistan’a, oradan da 1-5 Kasım 2017 tarihlerinde Güney Kıbrıs Rum Kesiminde yapılacak olan Gençler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’na milli takım kafilesi ile birlikte katılacak olan başarılı teknik adam Sersan, spor eğitiminin dışında, öğrencilerine vatanının milletini bayrağını seven ve sahip çıkan iyi birey, örnek bir vatandaş olabilmeleri konusunda da yapmış olduğu çalışmaları ve eğitimleri ile de dikkatleri üzerinde topluyor.

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Başkan Yardımcısı Dr. Oktay Duymaz, Genel Sekreter Emine Darıcı başta olmak üzere federasyon yönetim kuruluna ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin’ e böyle bir onurlu göreve layık görüldüğü için teşekkürlerini sunan Volkan Sersan, Avrupa şampiyonasında mücadele edecek olan Genç Milli Takımımızın Avrupa şampiyonluğuna en yakın takım olduğunu belirtti.

Taekwondo branşının Türkiye’nin gururu olmayı sürdüreceğini kaydeden Sersan, çalışmalarını Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Taekwondo Salonunda ve Ayvalık Spor Kulübü bünyesinde sürdürdüklerini hatırlatarak, Balıkesir Spor İl Müdürlüğü, Ayvalık Spor İlçe Müdürlüğü, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğünün destekleri ile de çalışmalar yaptıklarını ve her yaş grubuna yönelik ayrı gruplarda eğitim vermeye devam ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA