Şampiyon Kaleciden GAÜN'e Ziyaret

Avrupa şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı’nın Kalecisi Fatih Karakuş, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Gür’ü ziyaret etti

Avrupa şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı’nın kalecisi Fatih Karakuş, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür'ü ziyaret etti.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre,Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bulunan Ampute Futbol Milli Takımı'nın kalesini koruyan GAÜN Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Antrenörlük Eğitimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Fatih Karakuş, Rektör Prof. Dr. Gür'e ziyarette bulundu.

Gür, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ampute Futbol Milli Takımı’nın elde ettiği Avrupa şampiyonluğunun Türkiye'ye moral olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bu başarıyla adeta ayağa kalktığını ifade eden Gür, bu takımın kalecisinin öğrencileri olmalarından ayrıca gurur duyduklarını dile getirdi.

Gür, insanın istediğinde birçok zorluğun üstesinden gelebileceğine işaret ederek, "Yeter ki beyinlerdeki engelleri kaldıralım. Toplumun da mutlu olmaya ihtiyacı varmış ki sizin kazanmanız bütün Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Cumhurbaşkanından halka kadar herkes sokaklara döküldü. Yeni bir tarih yaşandı. Hepinize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz." dedi.

Fatih Karakuş da o gece 45 bin taraftarın önünde oynandıklarını ve 80 milyon Türk halkının dualarının kendileriyle olduğunu bildiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Türk halkını bir nebze olsun mutlu ettiysek bizim için ne mutlu. Bizim için en önemlisi şu, 10-15 yaşında evlerinde, hiç dışarı çıkmayan engellileri alıp topluma kazandırmak istiyoruz. Bundan sonra benim ilk hedefim bu. Engelli kardeşlerimizin yapabilecekleri bir çok spor branşları var, yeter ki istesinler, hayata sım sıkı bağlansınlar."

Ziyarette milli sporcuya Ampute Futbol Mili Takım Kaleci Antrenörü Ökkeş Böke ile GAÜN BESYO Müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer de eşlik etti.

Ziyaret sonunda Karakuş ve Böke, Rektör Gür'e milli takım forması hediye etti.

Kaynak: AA