Başkan Hilmi Türkmen'den Dünya Şampiyonu'na Ödül

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası Büyük Bayanlar 50 kg’da sağ ve sol kolda altın madalya kazanan Esra Kiraz’a 10 bin TL’lik bir ödül verdi.

Üsküdar Belediyesi’nde düzenlenen ödül törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şampiyon sporcu Esra Kiraz ve ailesinin yanı sıra basın mensupları katıldı.

Esra’nın başarısından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Başkan Türkmen, genç sporcuya bundan sonraki spor hayatında da destek olacaklarını söyledi.



Türkmen: “Esra sağ ve sol bilekte adeta dünyayı tuş etti”

Esra Kiraz’ın bilek güreşinde dünyadaki bütün madalyaları topladığını belirten Başkan Hilmi Türkmen, “En son Budapeşte’de yapılan Dünya Şampiyonası’nda 50 kiloda sağ ve sol bilekte rakiplerini yenerek adeta dünyayı tuş etti. Çok zorlu rakipleri vardı. Özellikle Doğu Blok ülkelerinin sporcuları bu alanda başarılı. Ama karşılarında bileği bükülmez bir Türk ve Üsküdarlı sultan var. Esra’nın Avrupa şampiyonlukları var ve en son da ülkemiz adına gururumuz oldu. Kızımız bizim Üsküdar Spor Kulübümüzün bir sporcusu. Esra, şu anda zirvede yer alıyor. Ben onun başarılarının devamını diliyorum. Biz de onun bu başarısının devam etmesi için hem kulüp olara hem de belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Hem anne ve babasını hem de antrenörlerini tekrardan tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kiraz: “Başkanımıza verdiğim sözü tuttuğum için gurur duyuyorum”

Şampiyonadan önce Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e altın madalya sözü verdiğini hatırlatan Esra Kira ise, “Bu yarışmaya çok zorluklarla hazırlandım. Hazırlık sürecimizde de başkanımızın desteği her zaman yanımdaydı. Bir tekne turu olmuştu. Başkanımız da beni davet etti. Oradayken Hilmi Başkan’ın yanına gittim ve şampiyonada bana dua etmesini istedim. Geçen sene sağ ve sol kolda ikinci olarak gelmiştim. Başkanımız da bana, ‘Esra biz senin şampiyonluklarına alışığız. Umarım bundan sonraki yarışmanda dünya şampiyonu olursun.’ dedi.

Ben de orada söz verdim. Verdiğim sözü tuttuğum için de ayrıca gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA