Babel'den itiraf! 'Kimseyi tanımıyorum'

Yıllar sonra Hollanda Milli Takımı'na davet edilen Babel, uzun bir aradan sonra takıma çağrıldığını ve kadrodaki birçok ismi tanımadığını belirtti.

6 yıl sonra Hollanda Milli Takımı formasını tekrar giyme fırsatı yakalayan ve Advocaat tarafından kadroya davet edilen Ryan Babel, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hollanda basınına konuşan Babel, ''Yıllardır milli takımdan uzağım. Buradaki oyuncularla birlikte oynama fırsatı bulamadım. Doğruyu söylemek gerekirse neredeyse kadrodaki hiç kimseyi tanımıyorum'' dedi.

''Kasımpaşa'ya transferim, milli takım kapısını kapattı''

Hollanda formasına geri dönmesiyle ilgili konuşan yıldız futbolcu, ''Elimden geldiğince çok oynamak istiyorum. Bazı oyuncuları dinlendirebilirim. Buraya davet edilmem, Süper Lig kalitesini de ortaya koyuyor. Artık geri döndüm ve hedefim Dünya Kupası'' dedi.

Daha önceki transfer kararlarıyla ilgili de konuşan Babel, ''Al Ain'e yalnızca maddi imkanlar için gittim. Kasımpaşa'ya transfer olmamla birlikte milli takım kariyerim neredeyse bitiyordu. 2012'de Ajax'a geri dönmem ise stratejik bir karardı. Çünkü Eredivisie'de oynayan futbolcuların Hollanda Milli Takımı'na katılması daha kolaydı'' ifadelerini kullandı.

Babel, Hollanda Milli Takımı formasıyla son maçına 15 Kasım 2011'de çıkmıştı.