Uşak'ta '29 Ekim Ulusal Karate Turnuvası'

Spor alanında çeşitli kategorilerde turnuvalar düzenleyerek özellikle gençlerin farklı dallarda heyecan yakalaması ve kendilerini geliştirmeleri için çalışmalar yürüten Uşak Belediyesi bu kez karate turnuvasına ev sahipliği yaptı. Uşak’ta "İller Arası Cumhuriyet Kupası Karate Turnuvası" düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuva Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Turnuvaya 21 ilden yaklaşık 700 sporcu katılım sağladı. Sporcuların aileleri de bu heyecana ortak olarak evlatlarını yalnız bırakmadı.

9 farklı kategoride yarışan sporculardan dereceye girenler ödüllerini Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve protokol üyelerinden aldı.

Burada açıklamalarda bulunan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, çok mutlu olduklarına değinirken böyle bir etkinliğin Uşak’ta düzenleniyor olmasının gurur verici olduğunu ifade etti.

Uşak olarak sporun her alanında hep en üst seviyelerde olmayı hedeflediklerini belirten Başkan Nurullah Cahan, “Sporun başkenti olmaya aday bir şehiriz” ifadelerine yer verdi. Cahan, ”Şu hususu özellikle belirmek istiyorum. Uşak sporun başkenti olmaya aday bir il. Basketbol Süper Lig’inde birbirinden güçlü 16 takım arasında bizim ilimizin takımı da var. Futbolda 3. Lig’de güzel işlere imza atıyoruz ve şuan lider durumdayız. Bunun yanında karatede hem Dünya’da hem Balkan Şampiyonasında madalyalarımız var. Diğer spor dallarında da çok ciddi anlamda bir yükseliş var ve üst sıralardayız. Ata sporumuz ciritte de hep en üst seviyelerdeyiz. Bizler istiyoruz ki Uşak sporun ve sporcunun başkenti olsun. Gelecekte de ülkemizi temsil noktasında başarılı sporcuları şehrimizden yetiştirelim. Uşak Belediyesi olarak böyle bir turnuvayı gayet başarılı bir şekilde düzenlediğimiz için de ayrıca çok mutluyuz. Geleceğimiz bu gençlerle çok güzel olacak”

diye konuştu.

Kaynak: İHA