Uluslararası Satranç Turnuvasında Büyük Başarı

Ceylanpınar Belediye Spor Kulübü Satranç takımı, aralarında Rusya Ukrayna ve Azerbaycan gibi 15 ülkenin katıldığı satranç turnuvasından derecelerle döndü.

Ceylanpınar Belediye Spor Kulübü Satranç Takımı, Türkiye Satranç Federasyonu ve İçel Büyükşehir Belediyesi’nin ortak düzenlediği ve bu yıl 2.’si düzenlenen İçel Open Uluslararası Satranç Turnuvası B kategorisinde büyük bir başarıya daha imza attı. İçel Open’de yapılan 2. Uluslararası Satranç Turnuvası’na 6 sporcu ile katılan Ceylanpınar Belediye Spor Kulübü Satranç Takımı, B kategorisinde birincilik, üçüncülük ve beşincilik, kadınlarda ise yedincilik elde ederek, katıldığı ilk uluslararası turnuvada tarih yazdı. Turnuvada aralarında Rusya, Ukrayna, Azerbaycan’ın da bulunduğu toplam 15 ülkeden 169 sporcu yer aldı.

Turnuvayı değerlendiren Ceylanpınar Belediye Spor Kulübü Satranç Takımı Antrenörü Ahmet Elgün, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’ın da kendilerini tebrik ettiğini söyleyerek, "Biz Ceylanpınar olarak ilk kez bir uluslararası turnuvaya katıldık. Turnuvadan önce biraz heyecan biraz da tedirginlik vardı. Beklentilerin üstünde sonuçlar aldığımız için tedirginliğimiz gitti. Bundan sonraki turnuvalarda daha tecrübeli bir şekilde ve elbette her seferinde üstüne biraz daha koyarak yolumuza devam edeceğiz. Bir şeyi de hatırlatmak istiyorum. Burada eğer bir başarı elde etmişsen bu başarı Belediye Başkanımız Menderes Atilla’nın bizi desteklemesi, her türlü imkanı sporcular ve gençler için seferber etmesinin payı büyüktür. Bundan dolayı da belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.



"Gençleri desteklerseniz başarı kaçınılmaz olur"

Belediye Başkanı Menderes Atilla da satranç takımının elde etmiş olduğu büyük başarı dolayısıyla kendilerini tebrik ederek, "Ben gençlere inanıyor ve güveniyorum. Çünkü biliyorum ki eğer gençleri destekler, onların yanında olursanız başarı kaçınılmaz olur. Şimdi gençlerimizden daha büyük başarılar bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA