Lider Ümraniyespor, Deplasmanda Manisa'yı Rahat Geçti

TFF 1. Lig’in 10. haftasında Grandmedical Manisaspor, sahasında konuk ettiği lider Ümraniyespor’a 2-0 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Grandmedical Manisaspor Teknik Sorumlusu Hamit Cihan, “Kazanmak için çıktığımız bir müsabakaydı. Oyuna baktığımızda kötü de bir müsabaka geçirmedik fakat rakibe vermiş olduğumuz birkaç tane pozisyon gol oldu. Yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik ve maalesef puan alamadığımız bir karşılaşma oldu. Ligdeki konumumuz bakımından oldukça endişe verici bir durumdayız. Bunu önümüzdeki haftalarda puanlar kazanarak buradan kurtulmanın yoluna bakacağız” dedi.

Bir gazetecinin maç sırasında yapılan pas hatalarıyla ilgili sorusuna yanıt veren Cihan, “Pas hatalarının olmasının sebebi hızlı oynamaya çalışmamızdı. Rakibin toparlanmasına izin vermeden hızlı kaleye gitmeyi amaç edinmiştik. Dolayısıyla bundan kaynaklanan pas hataları oldu. Önümüzdeki periyot içerisinde çalışmalarımıza bu tür eksikleri de katarak bu hataların gidermenin yoluna bakacağız” diye konuştu.



Ümraniyespor cephesi

Zor bir maça çıkacaklarını bildiklerini ve oyunun büyük bir bölümünde kontrolün kendilerinde olduğunu belirten Ümraniyespor Teknik Direktörü Bayram Kadir Bektaş, yaptıkları geçişler ve dikine yaptıkları paslar sonrasında öne geçtiklerini söyledi.

Bektaş, “Manisa çok iyi bir takım ve iyi kontraya çıkıyorlar. Defansın arkasına atılan uzun toplarda ne kadar etkili olduklarının bilincindeydik. Onlara karşı önlemler aldık. Hücumdayken 3. bölgede çok basit top kayıplarından kontralar yedik ve çok tehlikeli pozisyonlar verdik. Bunları çalışıp hatalarımızı daha aza indirmemiz lazım. Oyunun büyük bir bölümünde kontrol bizdeydi ve golleri de bulduk. Çok iyi mücadele ettik. Saha zemini biraz kaygan olduğu için oyuncularımız bazen kayarak top kaybettiler. Bu da rakibin ataklarıyla sonuçlandı. Uzun toplarda çalıştıklarımızı sahaya yansıtmaya çalıştık. Bu uzun toplarda dönen ikinci topları aldığımızda bizim etkili olacağımız kanaatindeydik ve nitekim öyle oldu. Manisaspor’un çok iyi bir çıkışı vardı. Yeni hocaları geldi. Maçtan dolayı kendilerine geçmiş olsun diyorum. Bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim. Bizim için önemli olan fikstürdeki konumumuzdu. Alt taraftakilerle puan farkını koruyup veya biraz daha üstüne koyup farkı açmak istiyorduk. Bugün bunu başardık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Ümraniyespor camiasına hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA