Kadın Basketbolculardan Cumhuriyet Bayramı'na Özel Video

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla anlamlı bir video hazırladı.

Kadın basketbolcuların, milli mücadele dönemindeki kadınların desteğini anlattığı video, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Oyuncuların tek tek Cumhuriyet Bayramı ve Kurtuluş Savaşı’na ilişkin sözlerine yer verilen video, büyük yangı uyandırırken, konuya ilişkin açıklama yapan Çukurova Basketbol Kulübü Genel Koordinatörü Volkan Torun, “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nda destan yazdıktan sonra Cumhuriyetimizin kurulmasına desteğini esirgemeyen kadınlarımızı bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak istedik. Milli mücadele dönemindeki kadınlarımız azmin, kararlılığın, özgürlüğün, fedakarlığın, birlik ve beraberliğin sembolü olmuşlardır. Çukurova Basketbol Kulübü, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya tarihindeki bu önemli başarısının her daim bilincindedir. Bize miras bırakılan bu cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak her ferdin görevi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Atatürk’ün gösterdiği yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceklerini kaydeden Torun, "Cumhuriyet, bu videoya katkı sunan takımımız gibi binlerce gencin omuzlarında varlığını ve bağımsızlığı sürdürecektir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti her badireden güçlenerek çıkan bir milletir. Bizler düşüncesi, anlayışı, vicdani hür nesiller olarak hangi koşulda olursa olsun cumhuriyeti yaşatmaya söz verdik" diye konuştu.

Kaynak: İHA