Büyükşehir Basket Tofaş'a Mağlup Oldu

Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 4. haftasında karşılaştığı Tofaş’a 74-86’lık skorla mağlup oldu.

Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 4. haftasında Tofaş ile karşılaştı. Sakarya Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Kulüp Başkanı Akgün Altuğ, yöneticiler ve binlerce taraftar izledi.

Mücadeleye Calvin Harris, Lazeric Jones, Metecan Birsen, Nathan Boothe ve Moustapha Fall ilk 5’iyle çıkan Büyükşehir, ilk çeyreğin 5 dakikasını 10-5’lik üstünlükle geçti. İlk çeyrek ise 19-19 eşitlikle sonuçlandı. İkinci çeyreğe istediği gibi başlayamayan Büyükşehir, Nikola Jankovic’in çaldığı topların ardından bulduğu hızlı hücum sayılarıyla dengeyi yakaladı ve ilk yarının sonuna 4.50 dakika kala skoru 30-29’a taşıdı. Hücumda ve savunmada istediği oyunu sahaya yansıtamayan Büyükşehir, devreye 35-45 geride gitti.

Maçın ikinci yarısında da istediği oyunu sahaya yansıtamayan Büyükşehir, 3. çeyreğin sonuna 6.57 dakika kala Tofaş karşısında 19 sayı geriye düştü. Çeyreğin bitimine 2 dakika kalan Moustapha Fall’un basketiyle farkı 12 sayıya indirdi. Maçın 3. çeyreği 51-72’lik skorla tamamlandı. Büyükşehir Basketbol, maçın bitimine 3.25 dakika kala tekrardan farkı 12 sayıya indirmesine rağmen öne geçmeyi başaramadı ve parkeden 74-86 mağlup ayrıldı.

Kaynak: İHA