29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kastamonu'da Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim 1923’te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde ilan edilen Cumhuriyet, 94’üncü yaşı coşkuyla kutlandı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının Türk Milleti ile birlikte verdiği Kurtuluş Mücadelesi’nin ardından egemenliğin tamamıyla halk verildiği, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı Cumhuriyet’in 94’ncü yılı coşkuyla kutlandı.

Yağış nedeniyle Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlama programı önceki yıllara nazaran daha coşkulu geçti. Törende Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Timleri’nin gerçekleştirdiği gösteriler vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Törende ayrıca Abdurrahman Paşa Lisesi öğrencilerinin 15 Temmuz Marşı ile birlikte söylediği kora büyük alkış alırken, koro sonrasında öğrenciler Vali Yaşar Karadeniz’e Türk Bayrağı hediye etti.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan Vali Yaşar Karadeniz, Türkiye’nin Cumhuriyet birlikte aydınlandığını söyledi.

100 yıldır Türkiye üzerinde oynanan her türlü oyuna rağmen Türk Milleti’nin dimdik ayakta olduğunu kaydeden Vali Karadeniz, “Türk milleti şanlı tarihine baktığında, en zor zamanda bile karamsarlık göremeyiz. Hep kahramanlık görürüz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli direnişi başlattığı dönemde ki ülkemizin durumu bugünden çok daha kötüydü. Buna rağmen Atatürk ve silah arkadaşları, karamsarlığa kapılmak bir yana, düşmanı topraklarımızdan atana ve çocuklarımıza güzel gelecek bırakana kadar mücadelelerini sekteye uğratmadırlar. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken ve Kurtuluş Savaşı’nı dinlerken o insanların zor şartlarda neler başardığını unutmamalıyız. Tarihimizde karamsarlık yoktur. Olmamıştır ve olmayacaktır. Bugünümüzü yaşarken sahip olduğumuz bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi vatan için savaşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlere borçlu olduğumuzu unutmamalıyız” dedi.

Kaynak: İHA