Edirne'de Minik Futbolculara Barcelona Ve Altınordu Modeli

Edirne İl Özel İdare Spor Kulübü yönetimi, kent futboluna ivme katmak ve gençlerin önünü açmak için alt yapısına yatırım yapma kararı aldı.

Avrupa’da Borussia Dortmund, Barcelona, Milan ve Türkiye’ den Altınordu gibi takımların antrenman yapıları incelenerek, antrenman programlarını geliştirdiklerini belirten kulüp yöneticileri ve antrenörler, hedeflerinin Edirne İl Özel İdare Futbol Takımı’ndan, yakın gelecekte üst liglere futbolcu göndermek olduklarını söyledi.



Hedef Süper Lig’e futbolcu yetiştirmek

Özellikle son dönemde Türk futbolunda ve Süper Lig kulüplerinde neredeyse tamamının yabancı oyunculardan oluşması, ülke genelinde amatör kulüpleri de harekete geçirdi. Süper Lig takımlarına ve yurt dışına oyuncu yetiştirmek için alt yapı yatırımlarını geliştiren kulüplerden birisi olma yolunda ilerleyen Edirne İl Özel İdare Futbol Kulübü, Avrupa’da Borussia Dortmund, Barcelona, Milan ve Türkiye’den Altınordu gibi takımların antrenman yapıları araştırarak, yeni bir program belirledi.

Hem fiziksel hem mental antrenmanlar yapılıyor

Kulüp başkanı Özcan Ağırbaş ve yöneticiler, genç yeteneklerin keşfi ve 5-15 yaş arası miniklerden oluşan alt yapı kadrolarının hızla tamamlandığını belirterek, genç sporculara antrenmanlarda erken yaşta pozisyon bilgisi ve maç tecrübesi kazandırılması amaçladıklarını belirtti.

Öte yandan antrenman programlarında minik futbolculara sadece fiziksel idmanın yanı sıra mental anlamda da diğer eğitimlerin verildiğini açıklandı.

Kaynak: İHA