Karşıyaka'nın Efsaneleri, Bu Tesiste Yetişecek

Karşıyaka’nın Efsaneleri ve Erol Baş Spor Tesisleri, törenle hizmete açıldı. 2 bin seyirci kapasiteli futbol sahası, antrenman sahası ve okçuluk alanının yer aldığı tesis, amatör spor kulüpleri için “can suyu” oldu.

Karşıyaka’ya kazandırdığı modern spor yatırımlarına bir yenisini daha ekleyen Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Mahallesinde kısa süre önce faaliyete geçirilen Karşıyaka’nın Efsaneleri ve Erol Baş Spor Tesisleri’ni törenle hizmete açtı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın ev sahipliğindeki törene; CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın, Erol Baş’ın aile bireyleri, STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesinde Belediye Bandosu ile Halk Oyunları Ekibi, gösterileriyle törene renk kattı. Karşıyaka’daki amatör kulüplere destek çekleri dağıtıldı. Açılışın ardından ise Besem ile Ayvalık Yeni Mahalle Spor kulüplerinin kız futbol takımları maç yaptı.

“Amatöre ilaç olacak”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Spor kenti Karşıyakamızda, amatör küme ve alt liglerde mücadele eden takımların tesis ihtiyacına ilaç olacak bir yatırımı hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2 bin seyirci kapasiteli sahanın yanı sıra, Karşıyaka’nın efsanelerinden Erol Baş’ın adını yaşattığımız antrenman sahamız ve okçuluk alanımızı da faaliyete geçirdik. Donanımlı, sağlıklı ve çağdaş bir ortam sunan bu yatırım sayesinde daha çok çocuk ve gencimizi de sporla buluşturacak, geleceğin yıldızlarını yetiştireceğiz. Bu tesisler, sporcu kardeşlerime başarı getirsin, uğur getirsin. Bizi biz yapan ’efsanelerin’ yolundan gitmeye devam edeceğiz. Biz betona değil, insana ve geleceğe yatırım yapıyoruz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da “Karşıyaka’ya böyle bir tesis kazandırdığı için belediye başkanımızı kutluyor ve alkışlıyorum” derken, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın ise “İzmir’de amatör kulüpler yararına yeni bir tesise kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA