Hayatında İlk Defa Van'a Giden Minik Öğrenci Okuluna Gümüş Madalya İle Döndü

Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Yaşkütük Mahallesinde ikamet eden 13 yaşındaki 8 sınıf öğrencisi Yunus Binici, hayatın da ilk defa yarışma için gittiği Van ilinde gümüş madalya alarak döndü.

Van’a 150 kilometre uzaklıkta olan ve Tendurek Dağı eteklerinde bulunan Yaşkütük Mahallesinde ikamet eden 13 yaşındaki 8 sınıf öğrencisi Yunus Binici, Kuskunkıran Ortaokulunda taşımalı eğitim görüyor. Öğretmenleri tarafından atletizm koşularına hazırlatılan minik Yusuf, hayatında hiç Van’ı göremediğini anlatarak ülke genelinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü anma koşusu için yarı final yarışmalarına katılmak üzere Van’a gittiğini söyledi.

Binici, “Öğretmenlerim beni okullar açıldığından bu yana yarışmalara hazırladılar. Hayatım da ilk defa Van’ı gördüm. Yarışmalara katılarak ilçemi temsil ettim ve gümüş madalya kazandım. Yarışma sonrasın da öğretmenlerimle Van’ı gezdik. İnşallah final için Ankara’ya giderek Van’ı, Çaldıran’ı ve okulumu en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım” dedi

Van’ın Çaldıran ilçesinde yaşları 11 ile 14 yaş arasında ülke genelinde 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ve 10 Kasım Atatürk!ü anma koşusunda Van’da yapılan yarı final yarışmasında Çaldıranlı 4 minik öğrenciler dereceye girerek Türkiye şampiyonasında yarışacaklar. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ve 10 Kasım Atatürk ü anma koşusunda Van merkezde gerçekleştirilen yarı final kros yarışmasına minik kızlar, minik erkekler, yıldız kızlar ve yıldız erkekler kategorisinden yaklaşık olarak 525 öğrenci arasında yarışan Çaldıran Kuskunkıran ve Anıttepe ortaokullarında okuyan 4 öğrenci dereye girerek altın ve gümüş madalyalar alarak Ankara’da düzenlenecek final yarışmalarında yarışmaya gidecekler.

Dereceye giren Anıttepe Ortaokulunda yıldız kızlar kategorisinde 140 yarışmacı arasında 2 bin metre kros yarışmasında birinci gelen Sibel Korkutan altın madalya, minik erkekler 2 bin metre kros yarışmasında 135 öğrenci arasında Muhammed Eryıldırım gümüş madalya, minik kızlar 1500 metre kros yarışmasında 150 yarışmacı arasında Necla Tambahçeçi bronz madalya ve Kuskunkıran Ortaokulunda Yusuf Binici yıldız erkekler kategorinde 3 bin metre kros yarışmasında 100 yarışmacı arasında 2. gelerek gümüş madalya alarak Ankara’ya final için yarışmaya gitmeyi kazandılar.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar "Çaldıran da Belediye ve Kaymakamlık olarak ilçemizde eğitime desteklerimiz oldu öğrencilerimizin başarıya ulaşabilmeleri için her türlü fedakarlığı yaptık yapmaya da devam edeceğiz. İlçede bulunan tüm okullarımızın genel bakımını yaparak en güzel yerlerde eğitim görmelerini sağladık. Ülkemizde düzenlen 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ve 10 Kasım Atatürk ü anma koşusu yarışmalarının yarı final elemelerinde başları alarak bir altın, iki gümüş ve bir bronz madalya kazanarak ilçemizi en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimiz yürekten kutluyorum. İnşallah Ankara’da düzenlenecek final yarışmalarında da en iyi şekilde bizleri temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Öğrencilerimizin hazırlanmasına katkı sunan öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum "dedi .

Kaynak: İHA