Genç Erkek Kata Takımı, Dünya Şampiyonası'nda Finalde

İspanya’da devam eden 10. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası’nın üçüncü gününde Genç Erkek Kata Takımı finale yükseldi.

İspanya’nın Tenerife kentinde devam eden 10. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası’nda üçüncü gün takım kata müsabakaları ile başladı.

2013 yılından bu yana genç erkekler takım kata dalında şampiyon olan Türkiye, bir kez daha adını finale yazdırdı.

Santiago Martin Arena’da düzenlenen genç takım kata elemelerinde Enes Özdemir, Kutluhan Duran ve Mehmet Batuhan Özdemir’den oluşan genç Erkek Kata Takımı, ilk turu bay geçti. İkinci turda Makedonya, çeyrek finalde de Amerika’yı 5-0 yenen milli katacılar, ev sahibi İspanya karşısında çok güçlü bir performansla mücadeleyi 3-2 kazanarak finaldeki yerini ayırttı.

2013’te İspanya’da, 2015’te de Endonezya’da bu dalda Dünya Şampiyonu olan Türkiye, üst üste üçüncü finalinde Mısır ile karşılaşacak. Final mücadelesi ise TSİ. 18.00’de başlayacak.

Kadınlar veda etti

İdil Polat, Buse Danama ve Betül Bilgin’den oluşan Genç Kadın Kata Takımı, ilk turda İspanya’ya 5-0 kaybettikten sonra rakibinin finale çıkmasıyla repesajdan yoluna devam etti.

Repesaj ilk turunda Rusya ile karşılaşan milliler, 3-2 mağlup olarak Dünya Şampiyonası’na veda etti.

Beş dalda madalya mücadelesi

Dünya Şampiyonası’nın üçüncü gün akşam seansında milli karateciler, beş dalda madalya mücadelesi verecek. Türkiye saati ile 15.00’te başlayacak bronz madalya müsabakalarında üç karatecimiz tatamiye çıkacak. 68 kiloda Eren Akkurt, Koreli Min Chan Jang ile karşılaşacak. 76 kiloda Enes Bulut, Yunan Dimitrios Rigas; +76 kiloda da Ferhat Demir, Kazakistanlı Nurtiles Tynysbek karşısında bronz madalya arayacak.

Enes Özdemir, Kutluhan Duran ve Muhammet Batuhan Özdemir’den oluşan Genç Erkek Kata Takımı, final maçında daha önce Akdeniz Şampiyonası finalinde mağlup ettiği Mısır ile karşılaşacak.

Genç kadınlar kumite 53 kiloda ise Damla Ocak’ın finaldeki rakibi Mısırlı Salma Elshafi olacak. Mücadele Türkiye saati ile 19.15’te başlayacak.

Kaynak: İHA