Balkan Güreş Şampiyonası Başladı

3. Balkan Gençler Güreş Şampiyonası Bursa’nın İznik ilçesinde başladı.

29 Ekim tarihinde sona erecek şampiyonaya Türkiye başta olmak üzere Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Bosna Hersek, Ukrayna, Sırbistan, Arnavutluk ve Yunanistan’dan 160 sporcu katılıyor. 3. Balkan Güreş Şampiyonası’nın gençler kategorisi start aldı. İznik Kapalı Spor Salonu’nda grup elemeleri ile başlayan şampiyonayı AKP Bursa Milletveli İsmail Aydın ile protokol mensupları ve çok sayıda vatandaşlar izledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Geçmişte İznik’ten birçok Türkiye şampiyonu, Avrupa şampiyonu ve dünya şampiyonu çıktı. Onun için İznik, tarih ve kültürel değerlerin yanında Türk güreşine vermiş olduğu destekten dolayı güreş için çok önemli bir ilçedir. Bugün bunu taçlandırmak adına Balkan Şampiyonasını yapıyoruz. Gerek yurt dışından ve yurt içinden katılan sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Osman Sargın da, “İznik Belediyesi olarak Balkan Güreş Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada güreş müsabakalarının yanı sıra İznik’i ve İznik’in tarihi kültürel ve doğal bir çok güzelliğini görecek, yaşayacaksınız. Bizler İznikliler olarak elimizden geldiğince Türk misafirperverliğini sizlere gösterme gayreti içerisinde olacağız. Sizlerden de isteğimiz, ülkelerinize döndüğünüzde İznik’in birer gönüllü turizm elçisi gibi orada İznik’i anlatmanız, buradaki güzellikleri ülkenize aktarmanız” diye konuştu.

Dünya Güreş Birliği Başkanı Theodores Hamakos ise konuşmasında, “Tarihi ve coğrafyası ile dünyaya ün salmış İznik’te olmaktan mutluluk duyuyoruz. Misafirperverliğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyor, bütün sporcu ve kulüplere başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerine çini hediye dildi. Ardından müsabakalar başladı.

Kaynak: İHA