Ampute Milli Futbol Takımı'ndan JÖAK'a Ziyaret

Avrupa şampiyonu takımın futbolcuları, JÖAK'ı ziyaret etti Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin: 'Ampute Milli Takımı'nı başarısından dolayı kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız, bakanlarımız ve diğer büyüklerimiz adına futbolcularımıza teşekkür ediyorum'

Ampute Milli Futbol Takımı'nın futbolcuları, Jandarma Komanda Özel Asayiş Komutanlığını (JÖAK) ziyaret etti.

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası'nda kupayı kazanma başarısı gösteren millileri, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve JÖAK Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu karşıladı.

Orgeneral Çetin, Teknik Direktör Uğur Özcan, futbolcular Alican Kuruyamaç, Muhammet Yeğen, Rahmi Özcan, Serkan Dereli, Fatih Karakuş, Selim Karadağ, Kemal Güleş, Ömer Güleryüz, Mehmet Yunsur, Osman Çakmak ve Feyyaz Gözüaçık ile tek tek tokalaşarak, bir süre sohbet etti.

Şeref Salonu'nda milli futbolcularla fotoğraf çektiren Orgeneral Çetin, aldıkları nefesi aziz şehitler ve kahraman gazilere borçlu olduklarını söyledi.

Devletin her zaman Ampute Milli Takımı futbolcularının yanında olduğunu belirten Orgeneral Çetin, şöyle devam etti:

"Yüce milletimiz, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmamıştır ve unutmayacaktır. Ampute Milli Takımı'nı başarısından dolayı kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız, bakanlarımız ve diğer büyüklerimiz adına futbolcularımıza teşekkür ediyorum."

- "Devletimizin sahiplenmesi, Avrupa şampiyonluğunu getirdi"

Ampute Milli Takımı Kaptanı Osman Çakmak da şehitleri rahmetle anarak, gazilere acil şifalar diledi.

Kendisinin de Güneydoğu gazisi olduğunu anımsatan Çakmak, "Gazi olduktan sonra devletimizi yöneten büyüklerimizin bizi bağrına basması çok değerliydi. Devletimizin bizi böyle sahiplenmesi, Avrupa şampiyonluğunu getirdi." dedi.

Çakmak, ampute futbol camiasına destek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Orgeneral Çetin, futbolculara hediye takdim etti. Daha sonra futbolcular, özel eğitimli köpeklerin gösterisini izledi.

Kaynak: AA