1966 Balıkesirspor Taraftarlar Derneği'nden Lokma Hayrı

TFF 1. Lig'in 9. haftasından Boluspor ile karşılaşan Balıkesirspor Baltok kafilesini taşıyan otobüsün deplasman dönüşü tır ile çarpışması ve can kaybı yaşanmaması üzerine, 1966 Balıkesirspor Taraftarlar Derneği, lokma hayrı gerçekleştirdi.

Ali Hikmet Paşa Meydanı'ndaki lokma hayrına, Balıkesirspor Kulüp Başkanı Remzi Boncuk, 1966 Balıkesirspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ahsen Dizban, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan ve vatandaşlar katıldı.

Kulüp Başkanı Boncuk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, takımın 2 Kasım'a kadar "Andre Santos" dosyası nedeniyle 650 bin avro ödeme yapması gerektiğini, ödemenin yapılmaması durumunda FIFA tarafından 3 ya da 6 puan silme cezasıyla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanına durumu ilettiklerini ve ödemeyle ilgili Balıkesir iş dünyasından destek beklediklerini ifade eden Boncuk, şunları kaydetti:

"Bugün taraftarımıza desteğe geldik. Yarın bir maçımız var. Taraftarımızdan özel destek istiyoruz.Andre Santos'un Süper Lig'ten kalan bir borcu var. Gecikme faizleriyle 650 bin avro civarında bir dosyası var. FIFA tarafından bu dosyanın kapatılması isteniyor. Bunu 2 Kasım'a kadar kapatamazsak konu, disiplin kurulu komitesine aktarılacak. Orada para cezası ve 6 puan silme cezası gelme durumu var. Para cezası garanti oluyor da 6 puan için süre verilebiliyor. Amacımız, işi o noktaya getirmeden çözebilmek. O noktaya getirmeden çözersek bizim için mükemmel olacak. Hem bir borçtan kurtulacak hem de moral ve motivasyon olacak."

Dernek Başkanı Dizban da Boluspor maçında güzel bir galibiyet ve puan alındığını dile getirerek, "Maalesef bu maçtan dönerken mola için durulduğunda bir kaza yaşandı. Allah muhafaza çok büyük bir facia olabilirdi. Verilmiş sadakamız varmış. Ölüm yok, ufak tefek yaralılarımız var. Onun için bugün lokma hayrı yaptık. Allah bir daha ne bize, ne de takımımıza böyle bir kaza göstermesin." dedi.

Kaynak: AA