Vanlı Boksör Yarı Finale Yükseldi

Edremit Belediyesinin desteklediği Vanlı boksör Azad Demirhan, Gençler Avrupa Boks Şampiyonasında yarı finale yükseldi.

Edremit Belediyesinden yapılan açıklamada, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Atif Çiçekli'nin destekleriyle Antalya'da düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonasına katılan Demirhan'ın, rakiplerini yenerek Türkiye'ye önemli başarı kazandırdığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen antrenör Ayhan Öz, boksörün dün yapılan çeyrek final müsabakalarında İtalyan rakibini üstün bir performansla yenerek yarı finale yükseldiğini ve Avrupa üçüncülüğünü garantilediğini kaydetti.

Öz, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu başarıyı Kaymakam Çiçekli'ye ithaf ediyoruz. Kaymakam bey spordan sorumlu Van vali yardımcısı olduğu dönemlerde de hep yanımızda bulunarak, bizlere büyük destekler sundu. Sadece bize değil, tüm sporcuların başarı elde etmesi için büyük uğraşlar verdi. Bu yüzden kendisine çok şey borçluyuz. Azad bu başarıyı elde ettiyse, bunda en büyük pay Kaymakamımız Atıf Çiçekli'nindir. Kendisine ilimiz ve ülkemiz adına şükranlarımızı sunuyoruz."

Van'da işportacılık yaparken boks takımına kazandırılan Demirhan'ın Edremit Belediyesinin sağladığı imkanlarla yetiştirildiğine dikkati çeken Öz, "Edremit Belediyesi tarafından Nur Tatar Kapalı Spor Salonu'nda birçok spor branşında eğitim verilerek geleceğin sporcuları yetiştiriliyor. Belediyenin tahsis ettiği servislerle özellikle maddi durumu düşük ailelerin ikamet ettiği Süphan ve Şabaniye gibi mahallelerden alınan çocuklar, burada eğitim görüyor. Belediyemizin sağladığı bu imkanların meyvelerini önümüzdeki yıllarda alacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA