Vali Kaymak, Bedensel Engelli Sporcuları Ödüllendirdi

Samsun Valisi Osman Kaymak, Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü sporcularını altınla ödüllendirdi.

Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü için Yeşilyurt Demirçelik Ltd. Şirketinde düzenlenen programa katılan Vali Kaymak, Samsun’un bir spor kenti olduğunu göstermek istediklerini belirtti.

"İlimizde düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında Samsun çok güzel bir ivme yakaladı" diyen Kaymak, Spor alanlarında bu ivmeyi daha da ileriye götürmek için spor alt yapısıyla, amatör spor kulüpleriyle Samsun'da yeni sporcular yetiştirip uluslararası alanlarda ülkemizi ve ilimizi temsil edecek milli sporcular çıkarmamız lazım." ifadesini kullandı.

Kaymak, fiziki engelin insanlara, engel olmadığına işaret ederek, "İnsanların engel yüreğinde olmamalıdır. Yoksa fiziki engeller önemli değil. Sizler bu yaptığınız mücadele ile bütün engelleri aştığınızı gösteriyorsunuz. Sizler diğer insanlara yaşama mücadelesinin örneğini gösteriyorsunuz." diye konuştu.

Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Özden ise Cemal Yeşilyurt'un kulübün onursal başkanı olduğunu ifade ederek, Yeşilyurt'un kendilerine babalk ve ağabeylik yaptığını anlattı.

Aldıkları destek sayesinde önemli başarılar elde ettiklerini anlatan Özden, "2014-2015 yılında Romanya'da düzenlenen Avrupa Uluslararası Tekerlekli Basketbol Şampiyonasında şampiyon olduk. Yine geçen sene Almanya'nın Berlin kentinde yapılan Avrupa Uluslararası Tekerlekli Basketbol Şampiyonasında yine şampiyon olduk. Bu Karadeniz de bir ilk. Samsunspor tarihinde ilk Amatör Spor Kulübü olarak biz şampiyon olarak ilimize döndük."şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yeşilyurt da kulübe olan desteklerinin süreceğine işaret ederek, "Şirketimiz bugüne kadar olduğu gibi, bu günden sonra da kulübümüze sporsorluk yapmaya devam edecektir. Ben kulübümüzden geçen sene olduğu gibi bu sene de şampiyonluk bekliyorum. Onlara başarılar diliyorum. Hepsini alınlarından öpüyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Kaymak ve Yeşilyurt, Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü sporcularını cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Kaynak: AA