Securitas MADEP'le Depreme Hazırlanıyor

Securitas olası Marmara depreminde hazırlıklı olmak ve zararları azaltmak amacıyla hayata geçirdiği MADEP'e hız verdi.

Securitas, olası bir Marmara depreminde hazırlıklı olmak ve zararları azaltmak amacıyla hayata geçirdiği Marmara Depremi Projesi (MADEP) kapsamında detaylı bir eylem planı oluşturdu.

Securitas'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, öncelikle olası Marmara depreminden etkilenmesi öngörülen Marmara'nın Avrupa ve Anadolu bölgelerini kapsayan MADEP'e hız verdi.

Proje kapsamında deprem öncesinde hazırlık, planlama ve zarar azaltma, sonrasında ise acil müdahale, kriz yönetimi ve iş devamlılığını sağlama planlamaları hazırlandı.

MADEP için Aralık 2011'de çalışanların katılımıyla gönüllü çalışma grupları kurarak düzenli toplantılar gerçekleştiren Securitas, detaylı bir eylem planı oluşturdu.

MADEP'teki dört evre belirli aşamalara ayrıldı. İlk evrede yer alan idari kadronun bilinçlendirilmesi ve Securitas ofislerinin depreme dayanıklılık konusunda değerlendirilmesi aşamaları tamamlandı. Şu anda kriz masası hazırlıkları da biten MADEP kapsamında, Securitas gönüllülerinden Acil Durum Müdahale Ekibi (ADME) oluşturuldu.

İkinci aşamada saha ekibinin, üçüncü aşamada iş ortaklarının bilinçlendirilmesinin hedeflendiği projede, dördüncü aşamada ise elde edilen bilgi ve birikimin bir hizmete dönüştürülerek diğer şirketlerin kullanımına sunulması planlanıyor.

Kaynak: AA