Karate Açıklaması Ümit, Genç Ve 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası

Genç kızlar 53 kiloda Damla Ocak finale yükselirken, genç erkekler 68 kiloda Eren Akkurt ve erkekler +76 kiloda Ferhat Demir yarın üçüncülük maçına çıkacak.

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası'nın ikinci gününde gençler kategorisinde müsabakalar yapıldı. Türk Milli Takımı'ndan genç kızlar 53 kiloda Damla Ocak, yarın şampiyonluk için tatamiye çıkacak.

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Damla ilk turu bay geçtikten sonra Tayvan, Ukrayna, Hırvat ve Portekizli rakiplerini yenerek finale yükseldi.

Türk karateci yarın finalde Mısırlı Salma Elshafi ile altın madalya mücadelesi verecek.

Genç erkekler 68 kiloda Eren Akkurt ve erkekler +76 kiloda Ferhat Demir, yarın üçüncülük maçına çıkacak. Milli sporcuların rakipleri yarın yapılacak repesaj müsabakalarının ardından belli olacak.

Genç erkekler 76 kiloda Enes Bulut ve kızlar 48 kiloda Fatma Naz Yenen repesaj müsabakalarıyla yoluna devam edecek. Bronz madalya şansı süren Enes ve Fatma Naz, repesaj karşılaşmalarına yarın çıkacak.

Bu arada, bugün tatamiye çıkan kızlar 59 kiloda Kayra Sezgin ve +59 kiloda Hira Nur Kasatura ile erkekler 55 kiloda Samet Saylam ve 61 kiloda Ömer Faruk Bayrak ise elendi.

Kaynak: AA