Hamdibey Kayaspor'dan Balıkesir ASKF'ye Sert Tepki

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin, Körfez 1. Amatör Küme ligi temsilcilerinden Hamdibey Kayaspor Kulübü Başkanı Hüsnü Erol, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu tarafından amatör sporcularının zor koşullarda karşılaşmalar yapmak zorunda bırakılmasına sert tepki gösterdi.

Geçtiğimiz hafta Altınova’daki Atatürk Stadında oynadıkları karşılaşmada, soyunma odası kapılarının kilitli olması nedeniyle sporcularının yedek kulübesinde soyunmak zorunda kalması Hamdibey Kayaspor Kulübü Başkanı Hüsnü Erol’u kızdırdı.

Hamdibey Kayaspor Tesislerinin lig karşılaşmaları için yeterli olmaması nedeniyle ligdeki maçlarını Altınova, Küçükköy yada Adaspor stadlarında yapmak zorunda kaldıklarını kaydeden Hüsnü Erol, “Deplasmanlarda oynadığımız maçlarımızda futbolcularımızın ulaşımı için bir araç kiralıyoruz. Bu bir maliyet. İç sahalardaki karşılaşmalarda o deplasmana gittiğimiz aracın maliyeti azalıyor. Ama o da bir maliyet. İç saha maçlarımızı kendi seyircimizin önünde Ayvalık Hüsnü Uğural Stadyumu’nda oynamayı beklerken bu olmuyor. Mesela geçen hafta oynadığımız Küçükşapçı Spor ile oynayacağımız maçımız Altınova sahasına alınmış. Buna gerekçe olarak da Ayvalık Hüsnü Uğural Stadı’nda başka maçların olduğu gösterildi. Hadi bu olabilir. ‘Peki bundan sonraki maçları nerede oynayacağız?’ diye sorduk. ‘Üst kümede oynayan amatör kulüplerin önceliği var. Siz bundan sonraki maçlarınızı dışarıda oynayacaksınız’ denildi bize. Bu demektir ki; tüm maçlarımızı deplasmanda oynayacağız. Bu maçlara taraftarımızı götürebilme şansımız yok. Artı her bir deplasmanda 250-300 lira minibüs parası. Bunun yanı sıra dışarıdaki maçlarımızda hiç olmazsa soyunma odası veriyorlar bize. Ama biz bu maçlarımızda tek soyunma odasına sığmadığımız için oyuncularımız soyunma odası dışında giyinmek zorunda kalacaklar. Önümüzde soğuk kış günleri var. Sporcularımız; o soğuk havalarda ya saha kenarında soyunacaklar yada kiraladığımız araçta bunu yapacaklar. Soyunma odası olmadığı için oyuncularımız olmadığı duş almadan terli terli kıyafetlerini giyip, stadtan ayrılmak zorunda kalacaklar. Tüm bunlar, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun aldığı kararlardır. Oysa bir Ayvalık takımı olarak hiç olmazsa iki haftada bir bizde Hüsnü Uğural Stadını kullanabilmek istiyoruz. Seyircimizde gelsin. Bize destek versin istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Erol, “Ayvalık Belediyesi’nin de bu konuda elinde yeterli aracı yok. Ama ilçedeki amatör kulüpler olarak hep birlikte gidip Ayvalık Belediyesi’nden en azından ulaşım masraflarımızın bir kısmının karşılanmasını talep ettik. Şu ana kadar belediyeden herhangi bir dönüş olmadı” dedi.

Pazar günü oynadıkları Küçükşapçı Spor karşılaşmasında Altınova stadında soyunma odalarının kapılarını kimin, neden açmadığı konusunda herhangi bir fikirlerinin olmadığını kaydeden Hüsnü Erol,”Bu durum Balıkesir ASKF ile Altınova Spor Kulübü arasında olan bir konudur. Ben Pazar günü bu konuda sitem ettiğimde, Altınova Kulüp yöneticileri üzülmüşler. İyi ama ben bu sitemi onlara yapmadım ki. Bizim kendimize ait sahamız olmadığı için biz bu konuda yasal prosedürü bilmiyoruz. Federasyon maçı o sahaya aldığında bunu Altınova Spor Kulübü’ne bildirdi mi, bildirmedi mi? Bu ikisinin arasındaki bir sorundur. Bunu ben bilemem.” diye konuştu.

Altınova’daki maçta ambulans ve sağlık ekibi olmadığından da yakınan Hamdibey Kayaspor Kulübü Başkanı Hüsnü Erol, ’Söz konusu maçta güvenlik için sadece jandarma vardı, ama her iki takımın sporcularından birinin ciddi anlamda sakatlanması yada ağır bir kriz geçirmesi halinde ilk yardım ekibinin bulunmayışı nedeniyle bunun sorumlusu kim olacak’şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA