Dünya Ralli Şampiyonası'nda Sebastien Ogier Şampiyonluk İçin Piste Çıkıyor

Dünya Ralli Şampiyonası’nda Galler Rallisi’nde son dört senenin şampiyonu Red Bull sporcusu Sebastien Ogier, ilk iki sırada yer alması durumunda üst üste beşinci şampiyonluğunu ilan edecek.

Dünyanın en prestijli motor sporları organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda sona gelindi. Bütün bir sezon büyük heyecan yaşanan şampiyonanın sondan bir önceki ayağı Büyük Britanya’ya bağlı Galler’de yapılacak. Uçsuz bucaksız ormanlar arasında düzenlenecek rallide Sebastien Ogier şampiyon olmak için, Thierry Neuville ve Ott Tanak ise şansını sürdürmek için mücadele edecek.

Ogier, ilk iki sırada yer alırsa şampiyon olacak

Galler Rallisi’nde yine üç isim öne çıkıyor. Red Bull sporcusu Sebastian Ogier ve Thierry Neuville, rakiplerine üstünlük kurarak zafer elde etmeye çalışacak. Ott Tanak da İtalya ve Almanya yarışlarında olduğu gibi ikiliyi geçerek son ayak öncesinde farkı azaltmanın amacında. Ancak Tanak ve Neuville’in işi bu kez daha zor olacak. Ogier, ilk iki sırada yer alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.

Neuville: "Ormanda yarışmak keyifli olacak"

Belçikalı pilot Thierry Neuville, yarış öncesi yaptığı açıklamada umutsuz olmadığını belirterek, “İspanya’da sert bir darbe yedik ancak savaşmaya hazırız. Ormanda yarışmak keyifli olacak. Daha önce yağmur yağdığında pist çok kayganlaşmıştı ve işimiz zorlaşmıştı ancak bu kez bunu avantaja çevirmek istiyoruz” diye konuştu.



Şampiyonluğun kilidi Galler

2013, 2014, 2015 ve 2016 senelerinde dünya şampiyonu olan Sebastien Ogier, bu sezonların hepsinde Galler’de düzenlenen mücadeleleri ilk sırada tamamlamıştı. Dünya Ralli Şampiyonası’nın genel klasmanında Ogier ilk sırada. Başarılı pilot, genel klasmanda 198 puanla lider. Ogier’in hemen ardından 161 puanlı Ott Tanak geliyor. Thierry Neuville ise 160 puanla üçüncülükte bulunuyor.

Kaynak: İHA