Beşiktaşlı Futbolcu Talisca İfade Verdi

'Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun' çerçevesinde başlatılan soruşturma kapsamında hakkında zorla getirme kararı bulunan Anderson Talisca ifade verdi.

Beşiktaşlı futbolcu Anderson Talisca, hakkında "Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun" çerçevesinde başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında geçen sezon Vodafone Park'ta oynanan derbi maçında yaşananlar üzerine Brezilyalı futbolcu Talisca ile Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, siyah-beyazlı oyuncu avukatıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Burada yaklaşık yarım saat ifade veren Talisca, işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavclığınca başlatılan soruşturma kapsamında, spor suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren, soruşturma nedeniyle tebliğlere rağmen ifade vermeye gelmeyen Talisca hakkında zorla getirme kararı çıkarmıştı.

Soruşturmada Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel de ifade vermişti.

Öte yandan, Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Dusko Tosic de aynı savcılıkça başka bir soruşturma kapsamında ifade vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Tosic, ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.

Kaynak: AA