Türkiye'nin Hedefi Yelkende Üst Sıralar

Türkiye Yelken Federasyonu, yerli ve yabancı antrenör kadrosu, yeniden düzenlediği teknik altyapıyla uluslararası alanda önemli başarılara ulaşmayı hedefliyor Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Akdurak: 'Her sınıfın yerli ve yabancı en iyi antrenörlerle çalışması için ilk aylarda hemen yapılanmamızı tamamladık. Dolayısıyla 2020 Olimpiyatları bizim için çok önemli' 'Uçurtma sörfü 2018 Gençlik Olimpiyatları'na kabul edilmiş bir branş. Bununla ilgili federasyon olarak gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Türkiye uçurtma sörfü için çok elverişli bir yapıya sahip.'

MESUT KARADUMAN - Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, federasyon olarak teknik altyapı çalışamalarını tamamladıklarını belirterek, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Başkan Akdurak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda yelkende uluslararası organizasyonlarda sporcuların üst üste başarılı sonuçlar almaya başladığını ifade etti.

Özlem Akdurak, teknik yapılanmaya büyük önem verdiklerini kaydederek, "Teknik yapılanma federasyonumuz için en önemli unsurlardan birisidir. Bu nedenle bütün performans sınıflarımızın başına İtalyan teknik direktör Andria Manini'yi getirdik. Her sınıfın da yerli ve yabancı en iyi antrenörlerle çalışması için ilk aylarda hemen yapılanmamızı tamamladık. Dolayısıyla 2020 Olimpiyatları bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı.

- "Başarılar 2020 Olimpiyatları için güzel işaretler veriyor"

Akdurak, Türkiye'nin son dönemlerde yelkende çok başarılı bir çizgi izlediğini aktararak, şunları kaydetti:

"Gelen dereceler bizi hem çok mutlu hem de daha fazla çalışmak için motive ediyor. Laser 4.7 de hem dünya hem de Avrupa şampiyonumuz var. 470 olimpik sınıfta kızlarımızın beşinciliği var. Yine erkekler 470 sınıfında dünya beşinciliğimiz bulunuyor. Aynı zamanda optimist sınıfı ki bizim en önem verdiğimiz sınıflardan bir tanesi çünkü başlangıç sınıfıdır. Optimistte de takım yarışında Avrupa ikinciliğimiz var. Dolayısıyla böyle üst üste gelen başarılar bizi ileriye yönelik hem ümitlendiriyor hem de 2020 Olimpiyatları yolunda güzel işaretler veriyor. Bu işaretler de doğru yolda olduğumuzu gösterir. Bu yolda en iyi şekilde çalışmaya devam ediyoruz."

- Uçurtma sörfü

Olimpiyatlara kabul edilen uçurtma sörfü içinde gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Akdurak, "Uçurtma sörfü sporunun yapılabileceği güzel bölgeler var. Uçurtma sörfü 2018 Gençlik Olimpiyatları'na kabul edilmiş bir branş. Bununla iligili federasyon olarak gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Türkiye uçurtma sörfü için çok elverişli bir yapıya sahip. Bu dalda bir milli takım ve düzenli bir antrenman hazırlığı için planlamamız hazır. Olimpiyat yolunda çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA