Büyükşehir Belediyesi, Mersin'e Cumhuriyet Coşkusu Yaşatacak

İçel Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun yıldönümünü, tüm İçel’i saracak bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, Cumhuriyet Yağlı Güreşleri ve sevilen popçu Atiye’nin konseri ile İçellilere Cumhuriyet coşkusu yaşatılacak.

Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıl dönümü dolayısıyla 29 Ekim Pazar günü yapılacak olan törenler, konserler ve spor müsabakaları çerçevesinde Atiye, İçelli sevenleri ile buluşacak. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda saat 20.00’de başlayacak olan Atiye konserini tüm İçelliler ücretsiz olarak dinleyecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Yağlı Güreş müsabakalarına ise Türkiye’nin ünlü başpehlivanları katılacak. Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek olan 29 Ekim Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’nde, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yarışmış ve şampiyonluk elde etmiş birçok pehlivan, İçel’de er meydanına çıkacak. 2014 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Şampiyonu Fatih Atlı, 2013 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Şampiyonu İsmail Balaban, 2009 ve 2010 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Şampiyonu Mehmet Yeşil Yeşil, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 2 şampiyonluk kazanan ve 6 final müsabakası bulunan Recep Kara, 654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Türkiye Başpehlivanı Orhan Okulu, 650, 651. ve 652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde birinci gelerek üç kez başpehlivan unvanını kazanan ve Cumhuriyet tarihinde bu başarıyı yakalayan 5 güreşçiden biri olan Ali Gürbüz ile Kırkpınar Yağlı Güreşleri Şampiyonu Şaban Yılmaz’ın da yer aldığı 50 başpehlivan, 45 başaltı ve 32 büyük orta pehlivan, kıyasıya mücadele edecek.

Cumhuriyet Yağlı Güreşleri, saat 11.00’de İçel Büyükşehir Belediyesi İçelli Ahmet Stadı’nda yapılacak.

Kaynak: İHA