Mersin Büyükşehir Belediyespor 3'Te 3 Peşinde

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden İçel Büyükşehir Belediyespor, EuroCup Kadınlar Basketbol Ligi’nde 3’te 3 peşinde. Genel Menajer Melahat Aydın, "Avrupa’de 2’de 2 yaptık. Amacımız bütün maçlarımızı kazanıp grubu lider bitirmek. İnşallah da bunu başaracağız" dedi.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’ne zorlu rakiplerle oynadığı maçlarla başlayan İçel Büyükşehir Belediyespor, 3 maç sonunda 1 galibiyet, 2 mağlubiyet aldı. Lige Galatasaray deplasmanında başlayan İçel ekibi, bu maçı 82-73 kaybetti. Ligin ikinci maçında bu sefer de Fenerbahçe ile karşılayan Güney ekibi, bu maçtan da 64-55 mağlup ayrıldı. 3. hafta maçında ise deplasmanda Orman Gençlik ile karşılayan turuncu-beyazlı ekip, maçı 68-61 kazanarak ligdeki ilk galibiyetini aldı. Bu hafta evinde Güney’in derbisi olarak nitelendirilen Adana ASKİ ile karşılaşacak olan İçel ekibi, bu maçı kazanıp çıkışa geçmek istiyor. Ligin yanı sıra EuroCup Kadınlar Basketbol Ligi’nde de mücadele eden İçel Büyükşehir Belediyespor, grup maçlarına fırtına gibi başladı.

Grubun ilk maçında evinde Good Angels Kosice takımını 76-70, ardından deplasmanda MBK Ruzomberok takımını 86-59 yenen İçel, grupta 2’de 2 yaparak lider durumda bulunuyor. Çarşamba günü Enisey’i konuk edecek olan İçel ekibi, bu maçı da kazanarak 3’te 3 yapmak istiyor.

"Ligde çıkışa geçmek istiyoruz"

Takımın genel durumuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İçel Büyükşehir Belediyespor Genel Menajeri Melahat Aydın, lige zorlu rakiplerle oynayarak başladıklarını ifade ederek, "Ligin ilk 2 maçında ligin en iyi 2 takımıyla karşılaştık. Tabi biz her maça kazanmak için çıkıyoruz ama ilk 2 maçta istediğimiz sonuçları elde edemedik. Önce deplasmanda Galatasaray’a sonra evimizde Fenerbahçe’ye mağlup olduk. Ancak biz bir maça takılıp kalmamız gerekiyor. Bu yüzden çalışmalarımızı sürdürdük ve Orman Gençlik maçına hazırlandık. Geçtiğimiz haftada Orman Gençlik karşısında güzel bir galibiyet alarak, ligdeki ilk galibiyetimizi almış olduk. Avrupa maçından sonra deplasmanda alınan bu galibiyet bize çifte sevinç yarattı. Tabi artık ligde de çıkışa geçmek istiyoruz. Çünkü ligde bizim bir hedefimiz var. Avrupa’da nasıl ki iyi gidiyorsak ligde de iyi yerlere gelmek istiyoruz" diye konuştu.



"Avrupa’da 3’de 3 yapmak istiyoruz"

Avrupa’da grup maçlarına çok iyi başladıklarını belirten Aydın, "EuroCup Kadınlar Basketbol Ligi’nin B grubuna düştük. Grubumuzda 2 Slovakya, 1 de Rusya’nın takımı var. İyi bir grubu düştük. Çünkü bütün takımlarla denk durumdayız yani her takımı istersek yenebiliriz. Gruba, Good Angels Kosice maçıyla başladık. Evimizde oynadığımız ilk maçı 76-70 kazanmasını bildik. Bu bizim için önemliydi çünkü ilk maçlar her zaman zor olur. Bu maçta zor oldu ama kazanan biz olduk. İkinci maçımızda yine bir Slovakya takımı olan MBK Ruzomberok ile deplasmanda karşılaştık. Bu maça çok iyi hazırlanmıştık ve galibiyet parolası ile sahaya çıkmıştık. Maçada çok iyi başladık ve iyi bir skor alarak grupta 2’de 2 yaptık. Şu anda lider durumdayız. Çarşamba günü ise Rus ekibi Enisey ile evimizde karşılaşacağız. Bu maçın çalışmalarına başladık. Özellikle evimizde oynayacağımız maçı kazanıp, 3’de 3 yapmak istiyoruz. Ben inanıyorum ki biz istersek her takımı yenebiliriz. Takımımızın bu maçtan galibiyet alacağına yürekten inanıyorum. Birde özellikle İçelliler bu maçta bize destek olsunlar. Onların desteğiyle maçı daha kolay kazanacağımızı düşünüyorum. O yüzden İçelli vatandaşlarımızı maça bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA