Dart Şampiyonunun Hedefi Yeni Sporcular Yetiştirmek

Milli sporcu Emine Dursun, İsveç'te yapılan Avrupa Dart Şampiyonası'nda genç kadınlarda altın madalya kazanarak, Türk dart tarihinde bir ilke imza attı Milli dartçı Dursun: 'İleride antrenör olup kendim gibi sporcular yetiştirmek ve onların da başarılar elde etmesini sağlamak istiyorum'.

YUNUS İÇEN - Dart sporunda genç kadınlar kategorisinde Türkiye'ye ilk defa altın madalya kazandıran milli dartçı Emine Dursun, başarılarıyla göz dolduruyor.

Ankara'da yaşayan 16 yaşındaki Emine Dursun, kendisi gibi milli dartçı babası ve ağabeyinin teşvikleriyle bu spora başladı.

Ceceli Dart Takımı sporcusu Emine, yıllar içerisinde kendisini sürekli geliştirdi ve dereceler elde etmeye başladı. Genç sporcu, Türkiye şampiyonlukları kazanmaya başladıktan sonra ilk defa milli olarak 2012'de Antalya'da düzenlenen Avrupa Elektronik Dart Şampiyonası'nda mücadele etti.

İlk milli sınavında derece elde edemeyen Emine, yılmadan çalıştı ve milli forma altında ilk derecesini, 2014'te Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Elektronik Dart Şampiyonası'nda yıldızlarda şampiyon olarak aldı.

Emine Dursun, daha sonra Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa ve dünya şampiyonalarında üçüncülükler elde etti. 2017'de ise İsveç'te yapılan genç kadınlarda Avrupa şampiyonluğu, İtalya'da ise büyük kadınlarda ikincilik elde etti.

Milli sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisini sürekli geliştirdiğini ve Türkiye şampiyonlukları elde etmeye başladığını söyledi.

- Genç kadınlarda Türkiye'ye ilk altın madalya

Bu yıl İsveç'te yapılan Avrupa Dart Şampiyonası'nda genç kadınlar kategorisinde birinci olduğunu belirten Emine, "Türkiye'de dart tarihinde ilk defa bu kategoride altın madalyayı ülkemize ben getirdim. Türkiye'ye bu madalyayı getirdiğim için çok mutlu ve gururluyum." diye konuştu.

Dartın kendisi için artık bir yaşam biçimi haline geldiğini anlatan Emine Dursun, ileride antrenör olup kendisi gibi sporcular yetiştirip onların da başarılar elde etmesini sağlamayı istediğini kaydetti.

Milli takım antrenörü Tolgay Şen ise Emine'nin çok hırslı bir sporcu olduğunu, antrenmanlarını aksatmadığını söyledi.

Emine Dursun'un en son İsveç'te genç kadınlarda Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatan Şen, "Bu bizim için bir gurur kaynağı. Avrupa şampiyonu olunca altın madalyayı 15 Temmuz şehitlerine armağan etti. Bu bizim ayrıca göğsümüzü kabarttı. Japonya'nın Kobe şehrinde düzenlenen Dünya Dart Şampiyonası'nda da üçüncü oldu. Bundan sonra da Türk bayrağını dalgalandırmaya devam edecektir." diye konuştu.

Kaynak: AA