Amatörlere Can Suyu

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende sporun enleri ödül töreni ve amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne kayıtlı Balıkesir genelinde çeşitli branşlarda faaliyet gösteren 246 amatör spor kulübüne yağmurluk, spor çantası, eşofman, şort ve tişörtten malzeme yardımı gerçekleştirildi.

Sporun enleri ödül töreninde başarılı sporculara 200 liralık da hediye çeki verildi.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil İbrahim Koyuncu yaptığı açılış konuşmasında, "Amatör Spor Haftasında düzenlenen bir dizi etkinlikle amacımız; toplumda farkındalık oluşturarak, toplumun her kesiminin spora yönelmesini sağlamak, toplumda özellikle gençlerimize spor bilinci ve kültürünün oluşmasını sağlamaktır. Bu bağlamda il merkezi ve tüm ilçelerimizdeki okullarımızda, yetenek taramasına bu yıl başlamış bulunmaktayız. İlimiz lisanslı sporcu sayısı bakımından geçtiğimiz yıl 81 il içerisinde 51 bin sporcu ile ilk 25 arasında yerini almıştır" dedi.

ASKF Başkanı Metin Mengüç ise malzeme dağıtımının maddi değeri yanında manevi değerinin de çok büyük olduğuna değinerek, “Biz amatörleri hatırladığınızı bize gösterdiniz. Biz amatörler fedakarızdır. Çünkü kulüplerimizi her türlü yöneticilerimiz, başkanlarımız, hocalarımız her türlü eğitimi vermektedirler. Onları topluma iyi birer birey olarak kazandırmak için buradalar. Bu tip çalışmalar bizi son derece mutlu etmektedir. İlimizde son yıllarda tesis anlamında güzel şeyler yaşadık. Geçmiş yıllarda 11 tane sentetik çim saha yatırıma konmuştu, bunun 7 tanesi bizlerin hizmetine açıldı ve diğerleri de gün be gün yapılmaya devam ediyor. Bunlar bizim amatör yöneticilerimizi mutlu etmektedir” şeklinde konuştu.

Merkezinde insanın olmadığı bir hizmet anlayışının başarıya ulaşmasının mümkün olmadığına vurgu yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur ise, "Bizler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm hizmetlerimizi, tüm faaliyetlerimizi tasarlarken, bunu daima akılda tutuyor, planlarımızı daima bu şekilde yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri Balıkesir’i gelişmiş kentler seviyesine çıkartmak, yaşadığımız şehrin marka değerini yükseltmek için bir çok projeye imza atıyoruz. Şehrin geleceğine değer katacak vizyon projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz, Mahalle Ligi Futbol Turnuvamız, Türkiye çapında ses getiren, dikkatleri şehrimize çeken bir organizasyon marka haline geldi. Turnuvamızı 20 ilçemizin tümünde, 12-18 yaş arası gençlerimizin tümüne hitap eden dev bir turnuvaya, ciddi bir lige dönüştürdük. Toplamda 33 bin sporcuya ulaştık. Artık marka haline gelen turnuvamızın dördüncüsü, bu yıl da yoğun bir katılımla devam edecek. Geçtiğimiz yıl dağıtımını gerçekleştirdiğimiz 15 bin adet top, Balıkesir ilimizin tamamında toplam 712 okulumuza Büyükşehir Belediyemiz tarafından ulaştırıldı. Aynı şekilde bu yıl da alımı yapılan 25 bin adet futbol, basketbol ve voleybol topuyla, okullarımıza ve amatör spor kulüplerimize dağıttığımız top sayısı 40 bine ulaşacak. Yine amatör spor kulüplerine eşofman, sedye ve antrenman malzemelerini temin ettik. Amatör Spor Haftası münasebetiyle düzenlenen törene katılan tüm sporcularımıza, başarılı bir sezon geçirmelerini diliyor, Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Son olarak konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise, "Ülkede tabii ki her manada gençlerin desteklenmesi gerekiyor. Çünkü bu ülkeyi onlara teslim edeceğiz. Spor yaşamın yaşamın ekmek su gibi vazgeçilmez bir parçası. Gelişmiş ülkelerin tamamında hemen hemen bütün çocukların mutlaka ama mutlaka 11-12 yaşına geldiğinde bir spor dalında amatör olarak bulunduğunu görmekteyiz. İnşallah bakanlığımızın, belediyelerin başka kurumların katkılarıyla sağladığı bu tesislerde, sağlanan bu imkanlarla bizde çok yakın bir gelecekte tüm gelişmiş ülkelerde olduğu bütün çocukların spor yaptığı en az bir spor dalıyla ilgilendiği bir ülke olacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Balıkesirli Jimnastik sporcularının müzik eşliğinde gerçekleştirdikleri Jimnastik gösterisi büyük beğeni aldı. Daha sonra kulüplere malzeme yardımı dağıtılarak başarılı sporculara hediye çekleri verildi.

Kaynak: İHA