Galatasaray - Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

Süper Lig'in 9. haftasının en önemli maçında Galatasaray ile Fenerbahçe, 0-0 berabere kaldı. Bu skorun ardından Galatasaray puanını 23'e, Fenerbahçe 15'e yükseltti. Galatasaray'da Belhanda, 73. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Galatasaray - Fenerbahçe maç sonucu: 0-0
Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda Fenerbahçe'yi konuk etti.

3. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde yaşanan karambolde Feghouli'nin vuruşunda top en son Fenerbahçeli futbolculara çarparak kornere gitti.

6. dakikada Janssen'in vuruşunda top ağlara gitti, ancak öncesinde hakem Cüneyt Çakır serbest vuruş kararı verdi.

9. dakikada Igor Tudor ile Aykut Kocaman arasında kısa süreli gerilim yaşandı.

10. dakikada Galatasaray'da Mariano, Hasan Ali Kaldırım'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

Galatasaray - Fenerbahçe maç sonucu: 0-0

14. dakikada Valbuena ile Belhanda arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Cüneyt Çakır ortam yatıştırdı.

19. dakikada Galatasaray'da zorunlu oyuncu değişliği gerçekleşti. Serdar Aziz oyundan çıkarken, Latovlevici oyuna dahil oldu.

20. dakikada gerçekleşen Galatasaray atağında Gomis ceza sahası içinden vurdu top Kameni'de kaldı.

21. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada Muslera topa müdahale etti. Ceza sahası içine düşen topu Galatasaraylı oyuncular uzaklaştırdı.

24. dakikada Galatasaray'da Denayer, Janssen'e yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü.

27. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında ceza sahası içinde topla buluşan Tolga Ciğerci'nin şutunda top Kameni'de kaldı.

32. dakikada Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta Kameni topu kornere çeldi.

34. dakikada Galatasaray'da Belhanda sarı kart gördü.

36. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahası içinde Latovlevici topu uzaklaştırdı.

39. dakikada Ozan Tufan'ın uzaklardan vuruşu farklı şekilde auta gitti.

40. dakikada Fenerbahçe, Janssen ile gole yaklaştı. Janssen ceza sahası içine girerken vurdu ancak top üstten auta çıktı.

43. dakikada Fenerbahçe gole bir kez daha çok yaklaştı. Hızlı gelişen atakta ceza sahasında topla buluşan Janssen'in vuruşunda top uzak köşeden auta gitti.

44. dakikada Fenerbahçe'de Luis Neto, Feghouli'ye yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü.

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin ilk yarısı golsüz sona erdi.

49. dakikada Galatasaray'a gole çok yaklaştı. Tolga Ciğerci'nin kafa vuruşunda Kameni top köşeden güçlükle kornere çeldi.

53. dakikada Galatasaray'da Fernando sarı kart gördü.

56. dakikada Galatasaray'ın kullandığı kornerde topa yükselen Denayer'in kafa vuruşunda top Kameni'de kaldı.

59. dakikada yardımcı hakem Tarık Ongun'a tribünden atılan yabancı cisimler sonrası maç bir süre durdu. Daha sonra oyun yeniden başladı.

72. dakikada Fenerbahçe'de Valbuena ile Janssen çıktı, Soldado ve Alper Potuk girdi.

73. dakikada Galatasaray'da Belhanda, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

81. dakikada Galatasaray'da Bafetimbi Gomis oyundan çıkarken, Eren Derdiyok oyuna girdi.

Galatasaray ile Fenerbahçe, 0-0 berabere kaldı.

İşte Fenerbahçe'nin ilk 11'i: Kameni, Isla, Roman, Neto, Hasan Ali, Josef, Ozan, Giuliano, Valbuena, Dirar, Janssen.

İşte Galatasaray'ın ilk 11'i: Muslera, Maicon, Serdar, Denayer, Mariano, Fernando, Tolga, Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Gomis.

Galatasaray - Fenerbahçe maçından notlar

SARI-KIRMIZILILARDA SERDAR AZİZ KADROYA DÖNDÜ

Galatasaray, son oynadığı lig maçı olan Atiker Konyaspor mücadelesinde Denayer - Maicon ikilisiyle sahaya çıkarken, kısa süreli bir sakatlık yaşayan Serdar Aziz, Fenerbahçe karşısında yeniden formasına kavuştu. Milli oyuncu, Geçtiğimiz hafta ilk 11'de başlayan Latovlevici yerine kadroya dahil olurken, Garry Rodrigues yerine de sakatlığı geçen Tolga Ciğerci tekrardan ilk 11'e döndü.

FENERBAHÇE'DE KAZANAN KADRODAN TEK DEĞİŞİKLİK

Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Aykut Kocaman, son oynanan Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ilk 11'inden tek değişikliğe gitti. Kocaman, geçtiğimiz hafta ilk 11'de başlayan Roberto Soldado'nun yerine, yeni transferlerden Vincent Janssen'i tekrardan ilk 11'e dahil etti. Öte yandan Nabil Dirar, mide rahatsızlığı olmasına rağmen bugünkü maçın ilk 11'inde yer aldı.

GALATASARAYLI TARAFTARLARDAN KOREOGRAFİ

Galatasaray'ın taraftar grubu 'ultrAslan', Fenerbahçe mücadelesi öncesi 3 boyutlu bir koreografi hazırladı. Koreografide, 'Siz siz çöktüğünüz için onlar büyük gözüküyor, ayağa kalk' sözü yer alırken, Rocky Balboa filminin müziği eşliğinde görsel bir şölen sunuldu.

SON MAÇTA KAZANAN FENERBAHÇE

Galatasaray ile Fenerbahçe, son olarak 23 Nisan 2017'de Süper Lig 28'inci hafta mücadelesinde karşı karşıya geldi. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadele, Josef de Souza'nın 90'ıncı dakikada kaydettiği golle 1-0 Fenerbahçe lehine sonuçlanmıştı. Aynı zamanda geçen sezon ligin ilk yarısında Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi de sarı-lacivertliler 2-0 kazanmıştı.

İKİ EKİP SÜPER LİG'DE 121'İNCİ KEZ KARŞILAŞTI

Galatasaray ile Fenerbahçe, bugün oynanan mücadele ile 121'inci kez Süper Lig'de karşı karşıya gelmiş oldu. Oynanan 121 maçın 50'sinde gülen taraf Fenerbahçe olurken, 33 kez Galatasaray kazandı ve 37 maç beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray'ın evinde oynanan 60 lig maçında ise 23 kez Galatasaray, 15 kez Fenerbahçe galip geldi. 22 maç ise beraberlikle tamamlandı.