Samsunspor İle Elazığspor Arasında 21. Randevu

SAMSUN – TFF 1. Lig’in 9. haftasında karşılaşacak olan Samsunspor ve Elazığspor 21. kez birbirlerine rakip olurken, geçmiş müsabakalara bakıldığında Samsunspor’un Elazığspor’a karşı bariz üstünlüğü bulunuyor.

Samsunspor ve Elazığspor daha önce resmi müsabakalarda 20 kez birbirlerine rakip oldular. Bu karşılaşmalarda Samsunspor 11, Elazığspor’da 4 galibiyet aldı. 2 takım arasında oynanan 5 müsabakada ise kazanan taraf çıkmadı. Elazığ’da oynanan 10 maçta da Samsunspor’un üstünlüğü bulunuyor. Samsunspor deplasmanda 4 maçı kazanırken, Elazığspor ise kendi sahasında 3 kez galibiyet gördü. 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

İki takım arasında oynanan maçlarda gol sayılarında da Samsunspor’un bariz üstünlüğü bulunuyor. Samsunspor daha önce oynanan 20 karşılaşmada rakip fileleri 29 kez havalandırdı. Elazığspor ise Samsunspor filelerini 17 kez havalandırdı. Elazığ’da oynanan 10 karşılaşmada Samsunspor 10 gol kaydederken, Elazığspor 9 gol atma başarısını gösterdi.

Karşılaşma öncesinde Elazığspor bu sezon topladığı 14 puanla play-off potasında bulunurken, Samsunspor ise 8 haftada topladığı 9 puanla küme düşme hattının biraz üstünde bulunuyor. Elazığspor son haftada Ümraniyespor’a kaybederken, Samsunspor ise ligde 3 maçtır yenilmiyor.

Pazar günü saat 15.30’da Elazığ Atatürk Stadyumunda oynanacak karşılaşmayı, genç hakem Kadir Sağlam yönetecek.

Kaynak: İHA