Krosçular Yere Yığılıp Nefes Nefese Kaldı

Amasya’da düzenlenen kros yarışmalarında bitiş çizgisini geçen atletlerin bazıları yere yığılıp nefes nefese kaldı.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi Turkcell Kulüplerarası Kros Ligi Yarışmaları’nın birinci kademe müsabakaları Amasya merkeze bağlı Gözlek köyündeki parkurda yapıldı. Genç kadınlar, genç erkekler, büyük kadınlar ve büyük erkekler kategorilerindeki yarışlarda 56 kulüpten 295 atlet kıyasıya mücadele etti.

Bitiş çizgisini sonra soluk soluğa geçen atletlerin bazıları kendilerini yere attı. Uzun süre yerde yatıp çığlık atan atletlere antrenörleri ve sağlık görevlileri müdahale etti.

Genç kadınlar 4 kilometre yarışı birincisi Latife Güneş, bitiş çizgisini tamamladıktan sonra çığlık attığı o anları anlatarak “Mücadele oluyor. Rekabet oluyor. Daha fazla efor sarf ettiğimiz için kendimizi yere atmak zorunda kaldık” dedi.

Yarışları izleyen Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Bir adam mücadelenin sonunda terinin son damlasını akıtmış ise o daha muteber oluyor” diye konuştu.

Atletizmin, futbol, güreş ve diğer spor dalları gibi mücadele gerektirdiğini vurgulayan Çintimar, “Eğer siz müsabaka bittiğinde hala yürüyecek, koşacak gücünüz, kapasiteniz varsa o zaman yarışın içerisinde kapasitenizi tam vermemişsinizdir. Burada da koşan her çocuğumuz finişi bitirdikten sonra bütün gücünü kullandığı için yere yatmak, dinlenmek zorunda. Koştuğunun, bütün gücünü sarf ettiğinin işaretidir. Öbür türlü yarışı bitirip yürüye yürüye sağa sola gidiyorsa o zaman tam gücünü verememiştir, yarışmamıştır. Tam kapasite olarak burada değildir” şeklinde konuştu.

Yarışların sonunda Federasyon Başkanı Çintimar, Amasya Valisi Dr. Osman Varol ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur tarafından dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Kaynak: İHA