Huzurevi Sakinleri Lisanslı Sporcu Oldu

ASP Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Gümüş: 'Bakanlığımızın bünyesinde bulunan engelli, yaşlı ve yetiştirme yurtlarında bulunan çocukları spora kanalize etmeye başladık' ' 26 federasyonumuzun branşlarını icra eden 4 bin aktif sporcu potansiyeline ulaştık' 'Yaşlı bireylerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığımızın resmi sporcusu olarak kaydedildi. 700 resmi lisanslı sporcumuz oldu'

YUNUS HOCAOĞLU - Aile ve Sosyal Politikalar ASP Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Gürdal Gümüş, yetiştirme yurtlarında kalan çocukları, engellileri ve huzurevindeki yaşlıları spora teşvik ettiklerini belirterek, "26 federasyonumuzun branşlarını icra eden 4 bin aktif sporcu potansiyeline ulaştık. Yaşlı bireylerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığımızın resmi sporcusu olarak kaydedildi. 700 resmi lisanslı sporcumuz oldu" dedi.

Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce başlatılan uygulamayla engelliler, yaşlılar ve yetiştirme yurtlarındaki çocukları spor yapmaları için teşvik ettiklerini söyledi. Bu kapsamda huzurevlerinde yaşamlarını sürdüren insanlar için çalışma yaptıklarını anlatan Gümüş, "Kulüp olarak iki yıl önce müthiş bir ağ kurduk ve 81 ilde teşkilatlandık. Tüm Türkiye'de bakanlığımızın bünyesinde bulunan engelli, yaşlı ve yetiştirme yurtlarında bulunan çocukların hepsini potansiyel olarak değerlendirdik ve spora kanalize etmeye başladık." diye konuştu.

Bunun için birçok federasyonla iş birliği içinde çalıştıklarını ifade eden Gümüş, şunları kaydetti:

"Hayat boyu spor çok kıymetli olduğu için bir çok insanın hayal bile edemeyeceği şeye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gençlik Spor Kulübü el attı. Devletimizin çatısı altında kalan bireyleri Boce Bowling ve Dart Federasyonu iş birliğiyle spora başlattık. 26 federasyonumuzun branşlarını icra eden 4 bin aktif sporcu potansiyeline ulaştık. Şu anda Türkiye'nin en disiplinli çalışan ve en büyük spor kulüplerinden bir tanesi haline gelmiş durumdayız."

- "Danimarka'da yapılacak yarışmalara katılacaklar"

Huzurevlerinde kalan ve bakıma muhtaç yaşlı insanlar arasında turnuvalar düzenlediklerini dile getiren Gümüş, "Geçtiğimiz sene Antalya'da 32 huzurevinin katıldığı bir turnuva düzenledik. Akabinde dedik ki 'bunu daha fazla yaygınlaştıralım' ve Türkiye'de ilk defa Avrupa ve dünyada dahi olmayan Bocce Ligini kurduk. Bu lige 45 ildeki 76 huzurevinde kalan yaşlı vatandaşlarımız dahil edildi." diye konuştu.

Yaşlıların sporcu kimliği kazanmadan önce sağlık kontrollerinden geçirildiğini dile getiren Gümüş, şöyle devam etti:

"Yaşlı bireylerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığımızın resmi sporcusu olarak kaydedildi. 700 resmi lisanslı sporcumuz oldu ve hepsi sürekli sağlık kontrollerinden geçiriliyor. Ulusal arenada yaptığımız bu çalışma uluslararası arenalara geçti. Yaşlı vatandaşlarımız geçtiğimiz sene ekim ayında Monaco'da yapılan Veteranlar şampiyonasına katılarak ülkemizi temsil etti. Bu yıl da Danimarka'da yapılacak yarışmalara katılacaklar. Ayrıca Bocce Ligi'nde yarışacak 34 takım ekim ayının sonunda final maçlarını yine Antalya'da yapacak. Bunlardan şampiyon olan ilimiz Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek."

Kaynak: AA