Gaziemir'de 4. Uluslararası Cimnastik Turnuvası Başlıyor

Gaziemir Belediyesi, Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü birlikteliğiyle 27-28 Ekim tarihlerinde 4. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası yapılacak. Ülkemizin ilk uluslararası ritmik cimnastik turnuvası olan organizasyona 10 ülkeden 23 takım 150 sporcu katılacak

Gaziemir Belediyesi, Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü’nün birlikteliğiyle Gaziemir’de 4. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası düzenlenecek. Uluslararası Çocuk Şenliği’nden sonra ikinci uluslararası organizasyona imza atan Gaziemir Belediyesi, 4. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası’yla ülkemizdeki ilk uluslararası ritmik cimnastik turnuvasını düzenleyerek bir ilke daha imza atıyor. 27-28 Ekim tarihlerinde Sarnıç Mustafa Kemal Atatürk Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenecek turnuvaya Türkiye, Kazakistan, Rusya, İngiltere, Belarus, Ukrayna, Moldova, Özbekistan, Azerbaycan, Macaristan olmak üzere 10 ülkeden 23 takım, 150 sporcu, 40 antrenör ve 20 hakem olmak üzere toplam 210 kişi katılacak.

Büyük hedef

Türkiye’de yapılan ilk uluslararası ritmik cimnastik turnuvası olma özelliğiyle ön plana çıkan organizasyon sayesinde, bu spor dalının cazibesini artırarak gençleri spora yönlendirmek ve Türk sporcuların olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonaları’nda şampiyonluk kürsüsünde yer almasını sağlamak amaçlanıyor. Belediye, federasyon ve spor kulübü birlikteliğiyle bu yıl dördüncüsü yapılacak turnuva en az 5 yıl üst üste yapılarak Uluslararası Cimnastik Federasyonu (Federation International Gymnastics-FIG) kapsamına aldırmak planlanıyor. Turnuva F.I.G kapsamına girdiği takdirde olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında puan verme hakkına kavuşarak, bu alanda ülkemizi temsil edebilecek.

‘Turnuvayı daha da büyüteceğiz’

Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nden sonra bu turnuvanın ikinci uluslararası organizasyonları olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Belediye olarak eğitime, sağlığa, spora büyük yatırımlar yapıyoruz. Çünkü eğitimli, sağlıklı ve spor yapan gençlerin aydınlık beyinlere sahip olduğunu biliyorum. Spor barıştır, kardeşliktir, dostluktur. O yüzden bütün gençlerimizi spora yönlendiriyoruz. Cumhuriyet Turnuvası temasıyla düzenlediğimiz bu özel spor oraganizasyonunu daha da büyüterek her yıl yapacağız” dedi.



‘Sporcunun dostu, abisi’

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a kendilerine verdikleri destek için teşekkür eden Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin, “Bu turnuva bizi çok heyecanlandırıyor. Bu turnuva aracılığıyla olimpiyatlarda şampiyonlar çıkaracağımıza inanıyoruz. Dünya Şampiyonları’nda mücadele eden sporcular yetiştirmemizde bize her konuda büyük destek veren, sporcunun dostu, abisi Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile Türkiye Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı ve Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin protokol imzaladı. Şavkar Cimnastik Spor Kulübü sporcuları da Başkan Şenol’a Milli Takım forması armağan ederek, destekleri için teşekkür etti.

Kaynak: İHA