En İyi Dostu Hayvanlar

Balıkesir’in Gönen ilçesinde 14 yıldır ziraat mühendisliği yapan Murat Durgut, yetiştirdiği değişik kuş cinsleri, özel ırk köpek çeşitleri ile girdiği yarışmalardan sayısız madalyalar aldı.

2003 yılında Ziraat Mühendisi Zooteknist Hayvan Bilimcisi olarak mezun olan Murat Durgut, 14 yıldır yetiştirdiği değişik cins kuşlar, safkan köpek çeşitleri ile ülkenin değişik illerinde girdiği yarışmalarda sayısız madalyalar kazandı. Durgut, 2017 yılı başı itibariyle TKKKF Egzotik Finch B sınıfı hakemi oldu. İlk olarak geçtiğimiz aylarda Adana ilinde yapılan yarışlarda resmi olarak görev aldı.

Elinde derneğe kayıtlı 850’ye yakın kuş çeşidi bulunan Durgut, en iyi dostum dediği hayvanlarla neredeyse bütün gününü geçiriyor. Aralarında gökkuşağı ispinozu, elmas ispinozu, java ispinozu, bengay ispinozu, çim ispinozu, zebra ispinozu, kesik boyun ispinozu, muhabbet kuşu, kanarya çeşitleri gibi nadir bulunan kuş türlerinin de bulunduğunu söyleyen Durgut, bu kuşlar ile girdiği yarışlarda bu güne kadar sayısız dereceler aldı.

Kaynak: İHA