Ampute Futbolun Çocukları Geleceğe Isınıyor

Ampute Süper Ligi'nde mücadele eden Şehitkamil Engelliler Spor Kulübünün küçük oyuncuları, takımlarına katkı sağlamaya çalışıyor Sporculardan 11 yaşındaki Alaaddin Kazıcı: 'Kendimi geliştirip ülkemi en güzel şekilde temsil etmek istiyorum' Üç yıl önce bacağını kaybeden 10 yaşındaki İsmet Asal: 'Milli sporcu olmak istiyorum, bu yüzden çok fazla çalışmam gerekiyor'.

ÖZKAN BEYER - Ampute Futbol Süper Ligi'nde mücadele eden Şehitkamil Engelliler Spor Kulübünün biri 10, diğeri 11 yaşındaki iki oyuncusu, küçük yaşlarına rağmen takımlarına katkı sağlamaya çalışıyor.

Bu yıl Ampute Futbol Süper Ligi'ne yükselen Şehitkamil Engelliler Spor Kulübünün en küçük oyuncuları 11 yaşındaki Alaaddin Kazıcı ile 10 yaşındaki İsmet Asal, ligin en genç sporcuları olarak da dikkati çekiyor.

Ampute Süper Ligi'de büyükleriyle futbol oynamanın heyecanını yaşayan oyuncular, takımlarını şampiyonluğa taşımak istiyor.

Kulüp başkanı Mehmet Şükrü İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol takımlarının 2012'de kurulduğunu belirtti.

Takımı çok büyük güçlüklerle kurduklarını dile getiren İnal, "İlk zamanlar oynadığımız maçlarda çok gol yiyorduk. Daha sonra güzel oyunlar sergiledik ve bu yıl Ampute Süper Ligi'ne çıktık. Bunun onur ve gururunu yaşıyoruz. Şu anki takımımızı Süper Lig'de tutmak için çok büyük mücadelemiz var. Bizim oyuncularımız çok fedakar. Futbolu gönülleriyle, yürekleriyle oynuyorlar. Bu da bizlere onur veriyor." şeklinde konuştu.

Gazianteplilerin takımlarına sahip çıkılmasını isteyen İnal, "aslan parçası" olarak nitelendirdiği ampute futbolculara imkan verildiği takdirde neleri başarabileceklerini herkese gösterdiğini anlattı.

- "Altyapıya ve gençlere önem vereceğiz"

Kulüp olarak sürekli engelli aileleri ziyaret ettiklerini aktaran İnal, şunları anlattı:

"Bu ziyaretler sayesinde birçok çocuğumuza ulaştık. Alaaddin kardeşimiz var, daha küçükken engelli olmuş. Alaaddin'i okulda keşfettik, bize geldiğinde 8 yaşındaydı. Onunla birlikte deplasmanlara gittik, yaşından dolayı ilk zamanlarda sahaya süremiyorduk ama yine de götürüyorduk. Şu anda 11 yaşında. Lisansını 10 yaşındayken çıkardık. İsmet kardeşimizi bu yıl bulduk. Bu gençlerimizi sahalara çıkarmamız lazım. Bunlara benzer çok çocuğumuz var. Bu çocukların yetişmesi lazım. Türk futbolunda olduğu gibi alttan yetişmeyen, dışarıdan transferle biz bu amputeyi geliştiremeyiz. Altyapıya ve gençlere önem vereceğiz. Biraz da sabredeceğiz. Bu çocukların milli takımımızda çok güçlü olduğunu göreceğiz."

Ampute Milli Takımı'na yeni sevinçler yaşatmak istediklerinin altını çizen İnal, "İsmet dört gün önce 10 yaşını doldurdu, lisansını çıkardık. Şu anda istediğimiz gibi sahalara sürebileceğiz. Sürerken de biraz dikkat edeceğiz. Yaşları itibarıyla her iki oyuncumuz da küçükler. Bu yüzden abilerinin yanında sıkıntı olacaktır ama maç sonlarında oynatmayı düşünüyoruz. Antrenmanlarını sürdürüyorlar. Yaşları küçük olduğundan dolayı son dakikalarda maçlara sokmayı düşünüyoruz." dedi.

- Alaaddin Kazıcı: "Böyle oynamak biraz zor ama eğlenceli"

Alaaddin Kazıcı ise 6 yıl önce yolun karşısına geçmeye çalışırken geçirdiği trafik kazası sonucu sol bacağını kaybettiğini belirtti.

Futbolu çok sevdiğini dile getiren Alaaddin, "Bacağımı kaybetmeden önce de futbol oynuyordum, futbolu çok seviyorum. Böyle oynamak biraz zor ama eğlenceli oluyor. Kendimi geliştirip ülkemi en güzel şekilde temsil etmek istiyorum." diye konuştu.

İsmet Asal ise 3 yıl önce trafik kazası sonucu sol bacağını kaybettiğini anlattı.

Futbolu sevdiğini ancak daha önce hiç oynamadığı kaydeden İsmet, "Ampute futbolunu sevmeye başladım, çok güzel. Kendimi geliştirmek istiyorum. Evde canım çok sıkılıyordu ama ampute futbol ile tanışınca artık sıkılmıyor. Alaaddin, benim en iyi arkadaşım, birbirimize yardımcı oluyoruz. Birbirimizi kolluyoruz. Çok güzel oynayarak takımıma sahip çıkacağım. Milli sporcu olmak istiyorum, bu yüzden çok fazla çalışmam gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA