Olcay Şahan’ın hareketi tartışma yarattı

Trabzonspor'un Beşiktaş karşısındaki ilk golüne imza atan Olcay Şahan'ın gol sonrası hareketi dev maçın önüne geçti. Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Nihat Kahveci, spor yazarı Mehmet Demirkol ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Olcay Şahan'ın hareketini eleştirdi.

Beşiktaş'ın sahasında Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmada konuk ekibin ilk golünü atan Olcay Şahan'ın özür diler gibi elini kaldırmasına bir eleştiri de Nihat Kahveci'den geldi. Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Nihat Kahveci, Olcay Şahan'ın eski takımına karşı attığı gol sonrası yaptığı hareketi “Yanlış” olarak yorumladı. Nihat Kahveci, konu ile ilgili “Zaten golü attıktan sonra susman taraftara saygıdır. Ama sen özür dilersen adama ‘O zaman niye gol attın?' derler” ifadelerini kullandı.

Olcay Şahan'ın hareketine bazı ünlü futbol yorumcuları da itiraz etti. Rıdvan Dilmen, “Olcay'a katılmıyorum. Çok beyefendi ve centilmence sevinmemesi. Seviniyorsun, sevinmeyecek adam gol atar mı? Ama özür anlamındaki kaldırması doğru değil. Neyin kusuruna bakma yani. Atarsın golünü, oraya hizmet etmişsindir, kafanı eğer gidersin” derken Spor Servisi programında Mehmet Demirkol, “Gole sevinmemeyi anlıyorum ama özür dilemeyi anlamıyorum. Saygı duyuyorum Olcay'ın yaptığına. Ama bu oyun ya. Gol atıyorsun, kötü bir şey yapmıyorsun. Özür dileyecek bir şey yok. Garip geliyor” diye konuştu.