Kulübüne Destek İçin Eskişehir Stadı'nın Birebir Maketini Yaptı

Eskişehirspor’un yeni stadının bire bir maketini yapan Mustafa Odaman, maç anonslarına kadar her şeyi düşünmüş. Odaman, maketi açık artırma ile satmak ve gelirini Eskişehirspor’a bırakmak istiyor.

Kocaeli’nde yaşayan fanatik Eskişehirsporlu Mustafa Odaman’ın maket stadı, görenleri hayrete düşürüyor. Eskişehirspor’un 33 bin kişilik yeni evini makete döken Odaman, maç anonslarına kadar her şeyi düşünmüş. Marş çalabilen, ışıklandırması gerçeğini aratmayan yaklaşık bin 800 liraya mal edilen maketin, son dokunuşları yapılmaya başlandı. Hobi olarak yaptığı stadı açık arttırma ile satmak isteyen Odaman, gelirini ise kulübe vermek istiyor.

"Yaptıkça daha güzel şeyler ortaya çıkmaya başladı"

Makete hobi olarak başladığını söyleyen Mustafa Odaman, zorlandığı noktaları anlattı. İnternet üzerinden gelen yorumlara göre çalışmasına devam ettiğini aktaran Odaman, "Hobi olarak maketle uğraşmayı seviyorum. Daha önce de kağıtlarla bir şeyler yapabilmek için uğraşıyordum. Bu sefer işi biraz daha profesyonelleştirelim dedik. Stadın açılışına gelmiştim ve baya bir hoşuma gitmişti. Daha sonra hobi olarak başladım. Yaptıkça daha güzel şeyler ortaya çıkmaya başladı, daha fazla benzemeye başladı.

İnternet üzerinden arkadaşların yorumları üzerine bir şeyler daha kattık. Bu aşamaya kadar geldik. Yaparken kafama takılan stadın çatısı oldu. Bu aşamada epey düşündüm çünkü çok değişik bir yapıya sahip. Ayrıca Samsun, Sivas ve Gaziantep statlarının dış cephe yapımı daha basit. Ama bizim Eskişehir stadyumu çok değişik bir yapıya sahip. Balkonlu bir stat ve doğu ile batı tribünleri farklı bir yapıda. Oralarda çok zorlandık ama deneme yanılma yoluyla gerçeğine benzetmeye çalıştık" dedi.



"Açık arttırmaya sunmayı planlıyorum"

Eskişehirspor’un yaşadığı zor günleri göz önüne alan Mustafa Odaman, maketi açık arttırmaya sunmak istiyor. Gelen parayı kulübe verme düşüncesinde olduğunu belirten Odaman, "Şu anda ince detayları kaldı. Dış ve iç ışıklandırmalarını yaptık. Ses sistemini içeriye kurduk. Ufak tefek eksiklikleri var, yetiştirebilirsem stadın açılış yıl dönümüne yetiştireceğim. Yetiştiremezsem de artık ileriye doğru gidecek. İş yerinde ufak bir atölye var. Öğlen paydoslarında ve çay aralarında günlük 1 saatlik bir çalışmayla Ocak ayından bu yana yapıyorum. Daha sonra stadı eve getirdim ve evde daha fazla vakit ayırarak yapmaya çalışıyorum. Maliyet olarak şimdiye kadar bin 800 lira gibi bir rakam çıktı. Rakamda bundan sonra eksikleri gidermek adına biraz daha artış olacak. Herhalde 2 bin 200 civarında bir maliyeti bulacak. Stat tamamlanmadan herkes, ’Satacak mısın? Satacaksan ben alayım’ gibi mesajlar atıyor. Şu anda kulübün durumu ortada, kulübüm için el emeğimi göz önünde bulundurarak bir açık arttırmaya sunmayı planlıyorum. Kulüp başkanımız da buna izin verirse açık arttırma ile satıp, kulübe bağışlamayı düşünüyorum. Arkadaşlarım genellikle eski stadın da maketini istiyorlar. Eski stada gittim, bir kaç fotoğraf çektim. Kendime göre bazı ölçümler yaptım. İnşallah bundan sonra eski stadı yapmayı planlıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA