Galatasaraylıların Transferine Verdiği Tepkiye İlişkin Konuştu

Sinan Güler, Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye transferinde oluşan tepki için, “Bunun kulüp aidiyetiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Herkesin bu gibi durumlara farklı pencereden bakması gerekiyor” dedi.

Fenerbahçe’nin sezon başında Galatasaray’dan transfer ettiği Sinan Güler, düzenlenen medya gününde İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. İlk hedeflerinin çarşamba günü oynayacakları Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı olduğunu söyleyen Güler, “Takım olarak kısa sürede çok fazla hazırlık maçı yaparak herkesin sisteme alışması için önemli bir süreç geçirdik. Bu sene Euroleague şampiyonu apoletiyle sahaya çıktığımızda her rakip farklı bir motivasyonla karşımıza çıkacaktır. Bütün oyuncuların da buna hazır olması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“HERKES FARKLI PENCEREDEN BAKMALI”

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye transferi döneminde sarı-kırmızılı taraftarların verdiği tepkiyle ilgili konuşan Sinan Güler, “Taraftarların beklentileri, istekleri ve arzuları her zaman uyuşmuyor. Bu da bir oyuncuyla, bir kişiyle ya da süreçle değişecek bir durum değil. Herkesin buna farklı pencereden bakması gerekiyor diye düşünüyorum. Türkiye’de gerçekleşen bu durum yurt dışında da çok oluyor. Bunun kulüp aidiyetinin verdiği bir süreç olduğuna inanıyorum. Net bir çözüm var mı ya da birine ya da bir gruba indirgenecek bir durum mu, böyle olduğunu da sanmıyorum” açıklamasını yaptı.

“FIBA VE EUROLEAGUE, OYUNCULARI DA DÜŞÜNEREK HAREKET ETMELİ”

FIBA ve Euroleague arasında yaşanan çekişmede oyuncuların da dikkate alınması gerektiğini söyleyen Güler, “Bence FIBA ve Euroleague oyuncuların da masaya oturacağı bir ortam oluşturmalı. Bu sezon içerisinde kolay bir şey değil. Türkiye gibi oyuncular birliği olmayan birçok ülke var sistem içerisinde. Verilecek kararlarda FIBA da Euroleague de kendi çıkarları doğrultusunda fikirler sunuyorlar. Hepsinin de söylediği mantıklı şeyler var. Ama aynı zamanda oyuncuların sahne aldığı ortamda bizim yaşadığımız fiziksel süreci ön plana çıkaran ortamlar ve oyuncuların gireceği riski azaltacak ortamlar oluşturulmalı diye düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

(Bozhan Memiş / İHA)

Kaynak: İHA