Yeterli Maddi Destek Bulamayan Engelliler Takımı Ligden Çekilme Kararı Aldı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde faaliyet gösteren "Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği" basketbol takımı maddi imkansızlık nedeniyle nağmağlup olarak yükseldiği 2. Lig’den çekilme kararı aldı.

2016-2017 Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Lig C Grubu’nda yenilgisiz şampiyon olarak Antalya’da yapılan Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Lig Yükselme müsabakaları Play-Off karşılaşmalarında ikinci olarak 2. Lige yükselen Dörtyol Bedensel Engelliler Spor Kulübü takımı 2017 -2018 yılında mücadele edeceği 2. Lige maddi imkansızlık ve takıma yeterli destek bulamayan yönetim ligden çekilme kararı aldı.

Aldıkları ligden çekilme kararını yazılı olarak Federasyona gönderdiklerini açıklayan Dörtyol Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Perihan Peker, geçtiğimiz sezon Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş, şuan İskenderun, geçtiğimiz sezon Dörtyol Kaymakamı olan Recep Soytürk, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un katkılarıyla ligi şampiyon olarak tamamlayarak 2. Lige yükselme başarısı elde etmiştik. 2. Ligin başlamasına az bir süre kalmasına rağmen maddi yetersizlik, engelliye verilmeyen destek bizi derinden üzmüş ve yaralamıştır. Gelecek sezon için takımımızın desteklenmesi ve sahip çıkılması adına bölgemizde bulunan bazı resmi kuruluş, sivil toplum kuruluşları, sanayici ve işadamlarına yapmış olduğumuz yazışmalar ve randevularımızdan maalesef hiçbir sonuç alamadık. Bizde dernek olarak takımız için gerekli olan maddi desteği tek başımıza kaldıramayacağımızı yönetim kurulumuzla birlikte üzülerek ligden çekilme ve müsabakalara katılamama kararı almış bulunmaktayız. Aldığımız bu karar tüm üyelerimizi ve engelli camiamızda hayal kırıklığı ve üzüntü yaratırken, takımımızın 2. Lig hayelleri de suyu düşmüş oldu" diye konuştu.

Kaynak: İHA