Karşıyaka'da '9 Puan' Korkusu

İzmir’in köklü kulüplerinden Karşıyaka, 25 Ekim’e kadar 78 bin Euro bulamazsa 9 puan silme cezası alacak. Daha önce de toplam 6 puan silme cezası alan Kaf-Kaf’ın eksi 9 puana gerileme ihtimali bulunuyor.

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Karşıyaka’nın, hem FIFA hem de Ulusal Kulüp Lisans Kurulundan aldığı 3’er puan silme cezasının yanında 25 Ekim’e kadar 78 bin Euro bulamazsa 9 puanı daha silinecek.

Karşıyaka’nın eski futbolcularından Okan Şahingöz’ün Hollanda’daki yetiştirici kulüplerinin talebini değerlendiren FIFA Disiplin Komitesi, Karşıyaka’ya 25 Ekim’e kadar süre verdi. Yeşil-kırmızılı kulüp, takıma 2014-2015 sezonunda transfer olup bu sezon başında ayrılan gurbetçi futbolcunun Hollanda’daki eski kulüpleri Almare City, AZ Alkmaar ve AFC’ye 25 Ekim’e kadar toplam 78 bin Euro yetiştiricilik bedeli ödeyemezse, her kulüp için 3’er puan olmak üzere toplam 9 puan silinecek.

Türkiye Futbol Federasyonu, eski futbolcularından Banahene’ye olan borcunu ödememesi nedeniyle FIFA’nın 8 Eylül’de 3 puan silme cezası verdiği Karşıyaka’nın bu cezasını puan tablosuna yansıtmıştı. Ulusal Kulüp Lisans Kurulu’nun yeşil-kırmızılılara lisans kriterlerini yerine getirmediği için 20 Eylül’de kestiği 3 puan silme cezasının da önümüzdeki günlerde uygulanması bekleniyor. Karşıyaka’nın bu cezaların üzerine 9 puanının daha silinmesi durumunda eksi 9 puana gerileme ihtimali bulunuyor.

Kaynak: İHA